La principal preocupació dels rubinencs és la inseguretat i la delinqüència

club natació rubí
El Sènior Femení del Club Natació s’estrena amb victòria a la segona fase de Divisió d’Honor de waterpolo
9 de marzo de 2021
dona discapacitada
Rubí reflexiona sobre els drets i els recursos necessaris per les dones amb discapacitat
10 de marzo de 2021

La principal preocupació dels rubinencs és la inseguretat i la delinqüència

El 22,4% rubinencs estan preocupats per la inseguretat i la delinqüència, segons es desprèn de l’enquesta de satisfacció ciutadana elaborada per l’Ajuntament de Rubí. Aquesta és la principal preocupació dels habitants de la ciutat, seguida per la neteja i el manteniment amb un 17,6%; els Serveis Sanitari (11,3%) i les activitats culturals i d’oci (11,2%). Aquests quatre elements són a grans trets les principals preocupacions que tenen avui en dia els rubinencs respecte a la seva ciutat.

En canvi, pel que fa a les qüestions que menys preocupen, la immigració i el racisme només ocupen un 1,5% de les respostes, un percentatge molt similar a la preocupació al voltant del transport públic i la gestió municipal. D’altra banda, sorprèn que una qüestió com l’atur, que s’ha incrementat molt durant els darrers mesos, només preocupi a un 4,6% de la ciutadania.

Els autobusos urbans continuen sent el servei més ben valorat

Pel que fa a la valoració d’aspectes concrets del municipi, la ciutadania ha tornat a donar la major puntuació al servei d’autobusos urbans amb un 7,1, l’únic aspecte que aconsegueix un notable. L’illa de vianants ha estat valorada amb un 6,8 i les zones verdes, parcs i places amb un 6,4. Suspenen les activitats per als joves amb un 4,3 i novament l’aparcament, amb una valoració de 2,6.

En relació a les polítiques públiques impulsades per l’Ajuntament durant el darrer any, el 48,1% dels enquestats considera que són correctes, el 31,1% dolentes i el 3,7% molt dolentes; mentre que el 12,9% les qualifica de bones i el 0,9% com a molt bones. Sobre el coneixement que té la població sobre l’alcaldessa de Rubí, un 62% coneix Ana M. Martínez, tot i que només el 39% sap dir el seu nom complet. El 39% puntua la seva tasca amb un bé, el 28% li atorga un notable i el 4% un excel·lent, mentre que el 19,4% la suspèn.

Sobre els serveis municipals, els més ben valorats són les escoles bressol amb un 7,7, la Font del Ferro, amb un 7,75; i Ràdio Rubí, amb un 7,58. No hi ha cap servei que suspengui, però els menys valorats són l’Oficina de Serveis a l’Empresa, el Rubí Brilla i Serveis Socials.

Un de cada tres rubinencs té problemes per arribar a final de mes

Segons es desprèn d’aquesta enquesta, el 33% dels rubinencs tenen alguna dificultat per arribar a final de mes i concretament hi ha un 4% que té moltes dificultats. Els pagaments de la hipoteca centren principalment aquestes dificultats, però també els subministraments de la llar i la climatització.

La majoria de la població s’informa de les notícies locals a través del Diari de Rubí

L’enquesta encarregada per l’Ajuntament indica que el Diari de Rubí és el mitjà preferit dels rubinencs per informar-se sobre l’actualitat local, amb un 13,1%, per davant de Ràdio Rubí (10,3%) i les xarxes socials que no són municipals (8,2%). El 47,2% dels enquestats explica que no segueix l’actualitat local.

L’enquesta va ser realitzada durant el mes de novembre per l’empresa Vox Populi Recerca a 428 persones residents de Rubí a través d’enquestes al carrer. L’error de la mostra és de ±4,7%.