Rubí acollirà el 3 de setembre un homenatge als dos ciclistes que van morir atropellats

Alerta per possibilitat de fortes pluges i vents a partir del migdia
25 de agosto de 2022
roguer quesada
Roger Quesada disputarà amb Espanya l’Euro Mini Champs de tenis taula
26 de agosto de 2022

Rubí acollirà el 3 de setembre un homenatge als dos ciclistes que van morir atropellats

Marta Cabrera

La Federació Catalana de Ciclisme, amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i el Club Ciclista Rubí han preparat el dissabte 3 de setembre un homenatge a Miguel Moya, de 66 anys, i José María de la Torre, de 72, els dos ciclistes rubinencs que van ser mortalment atropellats diumenge a Castellbisbal.

L’homenatge arrencarà a les 10 h al passeig del Ferrocarril, des d’on es farà un recorregut amb bicicleta per diverses vies de la ciutat fins a arribar a la plaça de Pere Aguilera. Es preveu la participació de múltiples ciclistes procedents de diversos clubs de Catalunya. Un cop davant de l’Ajuntament, es farà un minut de silenci en memòria de les dues víctimes i es llegiran alguns manifestos. El president del Club Ciclista Rubí, Pedro Cancio, ha explicat que aquests darrers dies han estat rebent el suport de molts companys ciclistes, no només de Catalunya, sinó d’arreu de l’estat espanyol.

Multitudinària cerimònia

La ciutat es va acomiadar ahir de Moya i de la Torre amb una cerimònia multitudinària a l’església de Sant Pere. Els dos ciclistes estaven vinculats al Club Ciclista Rubí des dels seus orígens, fa prop de mig segle, i anaven en bicicleta des dels 14 anys. A més, de la Torre compaginava el ciclisme amb l’atletisme al club Fondistes Rubí. Per la seva banda, Moya era conegut al circuit de veterans, ja que fins fa poc encara participava en competicions del calendari ciclista català.

Pel que fa al tercer ferit, Jordi Roig, que continua ingressat a l’Hospital de Bellvitge, el president del Club Ciclista ha explicat que “es recupera favorablement”.

Justícia per les víctimes

Cancio ha explicat que l’únic consol que els queda ara és esperar “la sentència contra aquest criminal, que es va llançar sobre el grup i el va arrasar, l’escena era dantesca”. Moya va morir l’acte, mentre que De la Torre va perdre la vida minuts després a l’hospital. El presumpte conductor, que va fugir després d’atropellar el grup de 8 ciclistes, ja ha estat detingut i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó sense fiança. Per motius que es desconeixen, el cotxe va envair el carril contrari i va tirar-se a sobre del grup, que tornava a Rubí després de l’habitual sortida dominical, a l’alçada de l’estació de FGC Martorell-Vila, en una via amb doble contínua.

Segons ha recollit el jutge al sumari, el detingut té antecedents per delictes de trànsit i havia estat enxampat dues vegades conduint sense punts al carnet, motiu pel qual el magistrat ha considerat que hi ha risc de reiteració del delicte. Caldrà esperar les proves toxicològiques per confirmar si havia pres substàncies estupefaents, però el jutge considera que hi ha indicis que l’home es trobava sota l’efecte de les drogues.

De moment, al presumpte responsable, un veí de Martorell de 41 anys, se li atribueixen un delicte de conducció temerària, dos delictes contra la vida, quatre delictes contra la vida en grau de temptativa i conducció sense permís. Segons han informat alguns mitjans, l’home ha reconegut els fets.

L’Ajuntament vol ser acusació popular

La Federació de Ciclisme de Catalunya va afirmar fa uns dies que s’ha presentat com a acusació particular contra l’home que conduïa el vehicle. Ahir, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, també va manifestar en unes declaracions la intenció de l’Ajuntament de personar-se com a part de l’acusació, tot i que caldrà estudiar si és possible.


ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES