Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023

Imagen noticia
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
14 de junio de 2019
Imagen noticia
Obert el termini per demanar subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial
17 de junio de 2019

Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023

Imagen noticia

La candidata del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ana M. Martínez, ha estat reelegida alcaldessa de Rubí en el Ple d’investidura, que ha tingut lloc aquest migdia a la Biblioteca. Martínez ha estat escollida alcaldessa com a cap de la llista més votada després que ni ella ni l’altre candidat, Xavier Corbera, d’Esquerra Republicana (ERC) hagin aconseguit la majoria de vots.

El Ple de constitució del nou Ajuntament s’ha iniciat amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada per l’edil de més edat, Robert Masalias (ERC), i la de menor edat, Annabel Cuesta (PSC). Un a un, els regidors han anat pujant al faristol i han jurat o promès el càrrec. Els representants d’Esquerra, En Comú Podem (ECP) i de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) han promès el càrrec per imperatiu legal.

Després d’aquest tràmit, el president de la Mesa d’Edat ha donat per constituït el nou Ple i ha expressat la seva voluntat que «Rubí continuï sent la ciutat d’acollida que ha estat sempre i defensi els drets humans, entre ells els drets dels infants». També ha demanat que es «creïn estructures culturals per als artistes de Rubí», «que els polígons estiguin a l’altura dels millors», «que els carrers estiguin nets» i «que no obrin els abocadors.

Tot seguit, s’ha fet l’elecció per investir nou alcalde o alcaldessa. Han presentat candidatura Ana M. Martínez i Xavier Corbera i s’ha procedit a la votació, que ha estat secreta en urna. Com cap candidat ha aconseguit la majoria absoluta, automàticament ha quedat proclamada alcaldessa Ana M. Martínez, qui ja havia estat alcaldessa els 4 anys anteriors i que continuarà quatre anys més. L’escrutini ha donat 10 vots a Martínez, 7 a Corbera i 8 en blanc.

Ana M. Martínez ha promès el càrrec d’alcaldessa i Robert Masalias li ha fet l’entrega de la vara de comandament de Rubí i de la insígnia d’or de l’Ajuntament. Després, s’ha dissolt la Mesa d’Edat i la ja proclamada alcaldessa ha presidit el Ple de la corporació. A continuació, els portaveus dels grups municipals i l’alcaldessa han fet els seus discursos i tots els regidors han rebut la insígnia de plata de l’Ajuntament. Per últim, els vint-i-cinc nous representants de la ciutadania de Rubí s’han fet una foto de família.