Rubí aplana la corba mentre s’espera un increment del ritme de vacunació

habitatge
El Servei d’Habitatge denuncia 19 anuncis de lloguer de portals immobiliaris per no complir la llei
18 de febrero de 2021
moneda popular
L’AUP proposa la creació d’una moneda local i social a Rubí
18 de febrero de 2021

Rubí aplana la corba mentre s’espera un increment del ritme de vacunació

Segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya,Rubí presenta ara mateix una situació tranquil·la en comparació als dies més difícils de la tercera onada. Ja fa dues setmanes que tots els indicadors es mantenen estables, tot i que la incidència continua sent alta.

En la darrera setmana, el risc de rebrot s’ha mantingut estable en 269, només dos punts més que fa set dies. La velocitat de propagació de la malaltia ha pujat lleugerament i ara és del 0,9, per sota de l’1, el que vol dir que l’epidèmia no està en creixement. Pel que fa a la incidència acumulada a catorze dies, ha baixat fins a situar-se en 265.

També el nombre d’ingressats ha disminuït i ara són 24 els rubinencs que estan als hospitals per covid-19, sis menys que la setmana passada. En relació amb la mortalitat, en els darrers set dies han mort dues persones per coronavirus. Així, des de l’inici de l’epidèmia, a Rubí han donat positiu 5.199 persones i han mort 164.

A Catalunya, la situació és força similar a la de Rubí, amb el risc de rebrot en 274 i la velocitat de reproducció de la malaltia per sota de l’1. Als hospitals catalans hi ha ara mateix 2.117 pacients ingressats, mentre que a les UCI hi ha 616.

Vacunació
Les dades epidemiològiques a Rubí i al conjunt de Catalunya són relativament bones, però el ritme de vacunació no és el desitjat. En la darrera setmana, només 173 persones han rebut la segona dosi de la vacuna, mentre que la primera l’han rebuda 479. Això significa que a la ciutat hi ha 1.276 amb les dues dosis i 2.013 persones que han rebut la meitat del fàrmac, de les quals 45 viuen en residències de gent gran.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que durant els pròxims dies i setmanes es vacunarà a tots els mestres i professors. El fet que la vacuna dissenyada per AstraZeneca-Oxford no estigui de moment indicada per als majors de 55 anys, permetrà que la vacunació s’estengui a col·lectius de primera línia com són els agents de policia, els farmacèutics, els mestres i professors, etc.

Repunt de la incidència a les escoles
Si durant els darrers dies el nombre de grups i classes confinats havia baixat de forma considerable, de mica en mica la incidència ha tornat a augmentar i són una dotzena els grups tancats, segons la informació publicada per l’Ajuntament.

A les escoles, la Montessori acumula quatre grups tancats, dos de parvulari i dos més de primària. Al Ramon Llull hi ha dues aules tancades, mentre que al Mossèn Cinto hi ha un grup de parvulari a casa. Als instituts hi ha un grup confinat de cicles a La Serreta i un de Batxillerat al Torrent dels Alous. A l’escola-institut Teresa Altet hi ha quatre docents d’ESO confinats, mentre que a l’escola bressol La Bruna hi ha nou infants que estan confinats. Pel que fa a les escoles concertades, al Regina i a la Montserrat hi ha un grup d’ESO tancat, mentre que al Liceu Politècnic hi ha dues classes de primària a casa.