Rubí supera els 5.000 casos de covid

agbar aigua
Agbar rectifica les factures de l’aigua de prop de 6.000 llars de Rubí
10 de febrero de 2021
Es duplica en una setmana el nombre de persones vacunades a la ciutat
12 de febrero de 2021

Rubí supera els 5.000 casos de covid

Els nivells epidemiològics a Rubí continuen la tendència a la baixa des que el 24 de gener es va arribar a Rubí al pic de la tercera onada. En la darrera setmana, s’ha consolidat aquesta tendència i el risc de rebrot ha baixat fins al 267 (-100). La velocitat de reproducció de la malaltia, l’Rt, està continguda en el 0,8 i la incidència acumulada a catorze dies també ha disminuït de forma notable fins al 360.


Pel que fa als nous contagis, entre l’1 i el 7 de febrer s’han contagiat de coronavirus 107 rubinencs. Això significa que la ciutat de Rubí ha superat els 5.000 contagis oficials de covid-19. Concretament, han estat 5.089 les persones amb coronavirus, segons les dades del Departament de Salut.

jhgjhgj

Baixen el risc de rebrot i els ingressos,

però hi ha quatre noves morts


També arriben bones notícies des dels hospitals i és que en la darrera setmana el nombre d’ingressos ha baixat i ara són 30 els rubinencs que estan a l’hospital. En canvi, en relació amb les defuncions, s’han produït quatre més i ja són 162 les persones mortes per covid a Rubí des de l’inici de la pandèmia.


A Catalunya, la situació és més complexa, amb un risc de rebrot de 359, però també en una situació de baixada. Pel que fa als ingressos, hi ha 2.457 persones als hospitals amb covid i 671 a les UCI, menys que la setmana passada.


Pel que fa a les defuncions, en la darrera setmana han mort més de 500 catalans per coronavirus i ja són més de 20.000 morts per la pandèmia.

Incidència escolar
Pel que fa a la incidència de coronavirus a les escoles, aquesta es manté estable. Segons les dades de l’Ajuntament de Rubí, a l’Escola Montserrat hi ha confinat un grup de primària i sis alumnes de cicle formatiu, a més d’un professor, mentre que al Mossèn Cinto hi ha únicament un professor. Al Liceu Politècnic hi ha dos grups de primària tancats i un docent.

Pel que fa als instituts, hi ha un grup d’ESO tancat al Duc de Montblanc, al JV Foix i a L’Estatut.