Rubí atorga certificats d’acollida a una vintena de nouvinguts

Imagen noticia
L’èxit ‘El pare de la núvia’ interpretada per Joan Pera arriba diumenge a La Sala
22 de octubre de 2020
Imagen noticia
Sis alumnes rubinencs, guardonats amb els Premis Sambori de narrativa en català
26 de octubre de 2020

Rubí atorga certificats d’acollida a una vintena de nouvinguts

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes, ha expedit 22 certificats d’acollida entre els mesos de març i setembre del 2020. El consistori va mantenir el servei en marxa, tot i el confinament, per poder donar resposta a les persones que ho requerien.

La formació que han realitzat aquestes persones correspon a 90 h de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, 15 h de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic. A més, d’entre la vintena de persones que han completat el circuit formatiu d’acollida, nou també han participat en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, que consisteix en la realització d’un mòdul formatiu de prevenció de violències masclistes de 15 h de durada.

Amb aquests nous certificats, ja són 37 les persones que durant el 2020 han obtingut el Certificat d’Acollida, un certificat que els servirà per regularitzar la seva situació administrativa al país o per renovar la documentació, així com per poder trobar feina: «Hem continuat fent aquesta tasca tan important que permet a moltes persones obtenir un document que els ajuda a regularitzar la seva situació administrativa».