Rubí celebra el Dia Internacional contra la Violència Masclista amb el desig de «superar el patriarcat»

Imagen noticia
Denuncia contra la licitació de la construcció i la gestió del Centre de Tractament de Residus del Vallès
23 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Rubí Forma inicia un programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys
27 de noviembre de 2018

Rubí celebra el Dia Internacional contra la Violència Masclista amb el desig de «superar el patriarcat»

Imagen noticia

La lectura del manifest, redactat per la periodista Ariadna Oltra, va ser l’acte central de les activitats del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista i va congregar diumenge al migdia més d’un centenar de persones a la plaça del Doctor Guardiet.

Els encarregats de fer la lectura van ser un grup de joves de Rubí, que van posar veu al manifest unitari: «Estem més decidides que mai a superar el patriarcat, que el poder sigui en mans de les dones a mans iguals i a no tenir por». Per la seva banda, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, va lamentar el nombre de víctimes de violència masclista: «Les dades i les xifres mai recolliran el dolor desolador que queda en les persones que han envoltat les víctimes mortals. Víctimes que només tenien un punt en comú, eren dones».

La plaça Doctor Guardiet, com l’any passat, va estar ambientada amb siluetes blanques, que simbolitzaven les víctimes de la violència masclista. Després de la lectura del manifest, els alumnes de l’Escola de Música van oferir una petita actuació i l’actriu Sandra Pérez va recitar el poema de Candela Tuck ‘Mujer tenías que ser’.

A banda d’aquesta activitat impulsada per l’Ajuntament, Catalunya en Comú Podem Rubí va organitzar una performance reivindicativa i de sensibilització a l’avinguda Barcelona durant la tarda. La formació política va enganxar a terra frases de caràcter masclista, però que estan completament acceptades a la societat.

D’altra banda, aquest dimarts a les 18 hores a l’Ateneu hi haurà la xerrada ‘Impacte de la violència de gènere en els fills i filles’, mentre que el divendres a les 18 hores, també a l’Ateneu, s’oferirà la conferència ‘Violència psicològica en la parella’.