Els metges dels CAP de Rubí fan un seguiment massiu de la vaga convocada fins divendres

Imagen noticia
Denuncia contra la licitació de la construcció i la gestió del Centre de Tractament de Residus del Vallès
23 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Rubí Forma inicia un programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys
27 de noviembre de 2018

Els metges dels CAP de Rubí fan un seguiment massiu de la vaga convocada fins divendres

Imagen noticia

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga de metges de primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’ha fet extensiva als facultatius que treballen als centres sanitaris concertats, com és el cas de Rubí. Al CAP Anton Borja i a Sant Genís, gestionats pel Consorci Sanitari de Terrassa, el seguiment ha estat massiu, tot i que no s’han facilitat dades oficials, mentre que al CAP Mútua, que depèn de Mútua de Terrassa, el 80% dels metges s’han sumat a la vaga.

La convocatòria comença avui i està prevista fins al divendres, tot i que aquest vespre les dues parts -els sindicats i representants de l’ICS- estan emplaçats a una reunió per mirar d’arribar a un acord. Els treballadors de l’atenció sanitària primària reclamen més facultatius, més temps per poder atendre els pacients i reduir les llistes d’espera. Tot i que el Departament de Sanitat ha intentat evitar la vaga posant sobre la taula una nova proposta, finalment això no ha estat suficient per desconvocar-la.

La Generalitat de Catalunya, a través dels serveis mínims, garanteix el funcionament normal als serveis d’urgències i a les unitats especials (cures intensives, hemodiàlisi, coronàries, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia). També garanteix l’atenció als malalts ingressats, l’activitat quirúrgica inajornable i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia i de necessitat vital, així com el transport sanitari per atendre totes les urgències, el tractament oncològic, la diàlisi i l’oxigenoteràpia i els sistemes d’emergències.

En el cas de la medicina de família, pediatria, ginecologia (amb els serveis inajornables d’ecografia del primer i segon trimestre de l’embaràs i interrupció voluntària de l’embaràs), odontologia i centres penitenciaris en torns diürns, es garanteix el 25% de la plantilla. Pel que fa als serveis penitenciaris nocturns es garanteix la totalitat de la plantilla. En relació a la resta de serveis, funcionaran com un dia festiu, excepte els centres on la plantilla sigui igual a la dels dies laborables, on passarà a ser del 50%.

La Generalitat recomana a aquells que tinguin una visita programada, que truquin al centre sanitari abans de desplaçar-se per saber si es podrà realitzar. Les visites que no es puguin fer es reprogramaran de nou i es poden tornar a concertar a través del telèfon, per internet o presencialment.