Rubí celebra la Diada de Catalunya amb un acte ple de cultura tradicional i sense parlaments

diada coral
L’acte institucional de la Diada de Catalunya recupera les activitats de les entitats
9 de septiembre de 2022
waterpolo
Bea Ortiz i Elena Ruiz aconsegueixen l’or en l’Europeu de waterpolo
12 de septiembre de 2022

Rubí celebra la Diada de Catalunya amb un acte ple de cultura tradicional i sense parlaments

Lara López

La plaça Onze de Setembre ha acollit novament la celebració de la Diada Nacional a Rubí, el primer any sense mascaretes i recuperant les actuacions dels Castellers de Rubí i les entitats sardanistes, després de dos anys marcats per les restriccions sanitàries. L’equip de govern, partits polítics i entitats culturals, veïnals, esportives i de comerciants han participat en la tradicional ofrena floral davant de l’escultura Dempeus, de Pepa de Haro. Enguany, no hi ha hagut manifest institucional ni intervencions de partits polítics o entitats, com era habitual abans de la pandèmia. L’Ajuntament ha explicat que algunes entitats ho han demanat explícitament.

L’acte ha comptat amb l’actuació de la cobla La Principal de Llobregat, que ha marcat l’inici amb la interpretació d’una cançó tradicional de sardanes. Tot seguit, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i els portaveus de tots els grups polítics amb representació al consistori excepte Ciutadans, han entregat un ram de flors en representació de l’Ajuntament de Rubí. 

Després de la primera ofrena, tres ballarines de l’Esbart Dansaire de Rubí han interpretat el ball d’homenatge. A continuació, la Societat Coral Unió Rubinenca, l’Obrador Coral de Rubí i la cobla han interpretat ‘Els Segadors’.

Partits polítics sense representació al consistori i fins a 28 entitats locals dels àmbits de la cultura, esport, veïnals, comercials i agrupacions polítiques juvenils han entregat cadascun el seu ram de flors. 

Finalitzada l’ofrena, la Societat Coral Unió Rubinenca i l’Obrador Coral de Rubí han actuat conjuntament, donant pas a l’exhibició dels Castellers de Rubí, que han aixecat un pilar de tres en el qual l’enxaneta ha desplegat una llarga senyera. Una ballada de sardanes ha posat punt final a l’acte, de la mà de l’Escola de Sardanes Flor de Neu i el Foment de la Sardana. Una commemoració de la Diada de Catalunya que recupera la participació de les habituals entitats de cultura popular.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES