Rubí celebrarà la primera Fira del vi jove després de la Festa Major

serra oleguera can riquer
Una nova extractiva d’àrids amenaça 38 hectàrees a la Serra de l’Oleguera
18 de mayo de 2022
sardanes gent gran
La colla de l’Associació de la Gent Gran de Rubí participa a la trobada anual de colles
18 de mayo de 2022

Rubí celebrarà la primera Fira del vi jove després de la Festa Major

Redacció

L’Ajuntament, amb la col·laboració de Vadevi i els Premis Vinari, ha impulsat una nova fira enològica: la Fira del vi jove. Tindrà lloc el cap de setmana posterior a la Festa Major, el 8, 9 i 10 de juliol al Celler, i els protagonistes seran els vins i escumosos joves. Els vins joves són aquells que es correponen amb la verema de la tardor anterior, és a dir, que al juliol els rubinencs podran tastar l’anyada del 2021.

L’any passat, Vadevi, organitzador dels Premis Vinari, va decidir que els millors vins i escumosos joves s’escollissin abans de l’estiu i aquest any han decidit fer un pas més i impulsar una fira relacionada amb aquest concurs. Així, el 13 de juny es farà el tast final dels Premis Vinari de les categories de vins joves al Celler de Rubí i els rubinencs seran els primers a tastar-los a la fira que es farà un mes després: “Els vins i escumosos joves triomfen molt per Sant Joan i tot l’estiu i per això vam decidir avançar el tast d’aquests vins i trobavem a faltar una fira per poder-los mostrar”, ha explicat Ramon Roset, director dels Premis Vinari. 

La fira servirà per complementar la que ja es fa durant la tardor amb totes les categories de vins i que està molt consolidada a la ciutat. “Ens fa molta il·lusió presentar aquesta Fira del vi jove, que estarà acompanyada pels productes del Mercat. Estem orgullosos del nostre passat vitivinícola”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez. 

La Fira del vi jove oferirà vuit estands, els sis guanyadors en les respectives categories de vins i escumosos joves, i els dos estands de productors locals. A diferència de la fira de la tardor, l’horari s’allargarà a la nit aprofitant que és estiu i comptarà amb la interpretació de diversos grups locals.

 Els organitzadors també han explicat que es prendran mesures per adaptar la fira a la calor del juliol i han recordat que els vins joves es veuen freds.