Rubí comença la nova etapa de la represa

Imagen noticia
Carolina Alabau inicia el cicle envelaRts amb un recital al terrat de l’Escardívol
17 de junio de 2020
Imagen noticia
Rubí amb les persones refugiades
19 de junio de 2020

Rubí comença la nova etapa de la represa

Imagen noticia

Les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord -la que correspon a Rubí- i Lleida només han estat 24 h en la fase 3 de la desescalada pel confinament del coronavirus. El president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar ahir dijous al migdia les mesures del decret que regirà la fase de represa a Catalunya, com l’ha anomenat el govern català, que ja ha recuperat les competències.

A partir d’aquesta mitjanit, tota Catalunya ja estarà en aquesta nova etapa de represa o nova normalitat, com li diuen des del govern de Pedro Sánchez. D’entrada, l’ús de mascaretes per als majors de 6 anys, la distància de seguretat d’1,5 m i la higiene de mans continuaran sent claus en aquesta etapa.

Pel que fa als aforaments, a partir del 25 de juny no es marcaran percentatges i aquests seran els que permetin garantir una distància interpersonal de seguretat, tant en espais tancats com a l’aire lliure. Fins aquella data, hi ha un període d’adaptació per a l’hostaleria, que poden continuar amb els criteris de la fase 3, un 50% d’aforament en interiors i un 75% en exteriors.

En les trobades familiars i socials, es poden celebrar reunions i activitats socials, incloent-hi la pràctica esportiva no professional, sempre que no es generin aglomeracions ni se superin les limitacions d’aforament que s’estableixin. Es recomanen les trobades a l’aire lliure per sobre dels espais tancats i que, en la mesura del possible, s’intentin mantenir grups de contacte estables.

També es reobriran parcs infantils, però sense oblidar les recomanacions de mascaretes i distància.