Rubí comptarà amb una Escola d’Hostaleria ubicada a la segona planta del Mercat

Imagen noticia
El CRAC acull aquest cap de setmana la 3a Escola d’estiu d’acció social, crítica i transformadora
16 de julio de 2020
Imagen noticia
Una mobilitat més sostenible i eficaç, un dels reptes dels polígons industrials de la ciutat
21 de julio de 2020

Rubí comptarà amb una Escola d’Hostaleria ubicada a la segona planta del Mercat

Imagen noticia

Rubí comptarà amb una Escola d’Hostaleria ubicada a la segona planta del Mercat Municipal. L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha presentat el projecte aquest dimecres acompanyada del regidor de Comerç i Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez, i del regidor d’Educació i Ocupabilitat, Víctor García.

El centre formatiu respon a tres objectius: el suport al sector comercial i de restauració, l’impuls del Mercat Municipal i la millora de l’ocupabilitat, en especial de les persones joves.

La nova escola complirà els requisits tècnics per acreditar certificacions professionals, que s’afegiran als certificats que ja es poden obtenir a través del Rubí Forma o altres centres educatius de la ciutat. En el centre es podrà cursar: Operacions bàsiques de cuina, Operacions bàsiques de pastisseria, Operacions bàsiques de càtering, Cuina, Servei de bar i cafeteria, Serveis de restaurant i Direcció i producció en cuina.

També es preveu que persones amb diversitat funcional hi puguin cursar la formació Auxiliar de Cuina i realitzar projectes formatius i d’inserció laboral en col·laboració amb l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

A més de les dependències des d’on s’impartiran les classes, l’escola disposarà d’un espai de bar-restaurant de degustació on l’alumnat podrà practicar els coneixements adquirits i que, a més, s’incorporarà a l’oferta gastronòmica de la ciutat. Per a l’alcaldessa, «tenim un Mercat de qualitat, que hem anat millorant i que ofereix un producte fresc i de qualitat. Aquesta escola complementarà l’equipament i permetrà mantenir aquesta qualitat que el defineix». Martínez també s’ha referit als beneficis que comportarà aquest centre per al sector de la restauració: «A la ciutat hi ha una oferta gastronòmica de gran nivell, pensem que l’escola donarà suport a aquest sector que cada cop és més potent, oferint formació als futurs professionals».

La primera fase de les obres començarà el 27 de juliol amb les divisions estructurals per encabir els diferents espais de manera homologada, requisit indispensable per poder certificar les formacions. Aquesta primera etapa de les obres costarà 350.000 euros, quantitat que ja està consignada al pressupost d’aquest 2020.