Rubí continua a la fase 0 del desconfinament

Imagen noticia
El govern descarta rebaixar-se el sou per dedicar-lo a mesures contra la crisi
8 de mayo de 2020
Imagen noticia
«Reiniciar el sistema» amb l’exemple
12 de mayo de 2020

Rubí continua a la fase 0 del desconfinament

Imagen noticia

La ciutat de Rubí, com la major part de Catalunya a excepció de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran, continua en la fase 0 del desconfinament després que el govern de Pedro Sánchez hagi acceptat la demanda de la Generalitat. Per tant, les mesures del confinament que s’han estat aplicant des del 4 de maig continuen vigents a la ciutat i no es produeix cap canvi: només poden obrir les botigues i comerços petits, però ho fan amb moltes restriccions, i es poden fer reformes i obres si ningú viu a l’immoble.

Les franges d’activitats per al passeig d’infants, gent gran i adults continuen sent les mateixes que en els dies anteriors. Els adults poden fer un passeig a un màxim d’un quilòmetre de distància entre les 6 h i les 10 h i entre les 20 h i les 23 h. Els que facin esport poden fer servir aquesta mateixa franja i no poden sortir del municipi. La gent gran i les persones dependents poden sortir al carrer entre les 10 h i les 11 h i de 19 h a 20 h. Els passejos dels infants s’han de fer entre les 12 h i les 19 h.

El pla de desconfinament espanyol consta de quatre fases: de la 0 a la 3 i aquest dilluns moltes regions de l’estat espanyol han passat a la fase 1, que entre altres mesures permet als bars obrir parcialment les terrasses o fer reunions d’un màxim de 10 persones. Les úniques regions que s’han quedat a la fase 0 han estat la majoria de municipis de Castella i Lleó, les províncies de Madrid, Toledo, Ciudad Real, Albacete, Granada, Málaga, Castelló, part de València, alguns municipis d’Alacant i les tres regions catalanes.