Rubí demana a Endesa la condonació del deute per a les famílies vulnerables

Imagen noticia
No a la proposta de canviar la zona blava a taronja
27 de septiembre de 2019
Imagen noticia
Emotiu canvi de vara a l’Hermandad Rociera
1 de octubre de 2019

Rubí demana a Endesa la condonació del deute per a les famílies vulnerables

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí va aprovar exigir a Endesa la retirada de les amenaces de tallar el subministrament elèctric a les famílies vulnerables si el consistori no paga la meitat del deute. A més, en la proposta de resolució també es demanava que la companyia elèctrica condoni el deute a aquestes famílies, que segons va assenyalar l’alcaldessa és de 300.000 euros.

«Endesa té 6 mil milions d’euros nets de benefici, reclamar els diners d’aquestes famílies vulnerables és una pràctica indesitjable», va explicar Pau Navarro, d’En Comú Podem, partit que va presentar la moció.
Yolanda Ferrer, regidora del PSC, va explicar que l’Ajuntament estarà al costat dels ciutadans i que és necessari «demanar la condonació del deute, perquè aquest és acumulat».

El Ple es mostra en contra de la Llei Aragonès
El plenari va aprovar una moció presentada per En Comú Podem en contra la Llei Aragonès, l’avantprojecte presentat al Parlament que ha de regular la contractació de serveis. La regidora Ànnia García, d’ECP, va insistir que aquest projecte, tal com està plantejat «obre la porta a l’externalització de més de 150 serveis d’educació, sanitat i dependència».

En canvi, el portaveu d’Esquerra, Xavier Corbera, va defensar el projecte, que considera imprescindible per revertir la situació actual: «El que fa és eliminar la contractació per subhasta, que només té en compte criteris econòmics, introduint criteris de qualitat i millora».

La moció va ser aprovada amb els vots en contra d’ERC, les abstencions de Cs i VR i els vots a favor del PSC, ECP i l’AUP.

ERC nomena una assessora per al grup municipal
El Ple de setembre va servir també per donar compte del nomenament de la periodista rubinenca Núria Escudé com a assessora del grup municipal d’Esquerra Republicana. En el passat mandat, els republicans havien renunciat a aquesta figura, que ara han recuperat.

Així, ja són dos els partits que han fet ús d’aquesta figura: ERC i En Comú Podem. La resta, encara no ho han fet, tot i que només l’Alternativa d’Unitat Popular va explicitar que renunciava a l’assessor.