Rubí es lleva enfarinada

Imagen noticia
Nova campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus promocionals
27 de febrero de 2018
Imagen noticia
‘Bebiendo limonada’, de Yolanda Ferrer, premiat en els Premis Círculo Rojo
1 de marzo de 2018

Rubí es lleva enfarinada

Imagen noticia

Finalment sí. Ha nevat. Les previsions dels meteoròlegs s\’han acomplert i Rubí s\’ha llevat enfarinada, com la resta de Catalunya. Des de la matinada, la neu ha anat agafant i ha cobert el paisatge. Com és habitual, a les urbanitzacions és on el paisatge és més blanc, tot i que al nucli urbà també es poden veure boniques estampes.

Més enllà de les imatges de postal, el cert és que la mobilitat a les urbanitzacions ha estat complicada. Des de primera hora del matí, patrulles de la Policia Local i Protecció Civil estan llençant sal a les vies més afectades per la neu i el gel a les urbanitzacions, així com al Pinar i al vial que uneix aquest barri amb Can Rosés.

Algunes línies d\’autobús, bàsicament les que donen servei a les urbanitzacions, s\’han vist afectades, tot i que, segons informa l\’Ajuntament, ja funcionen amb normalitat. Ha estat el cas de la línia 3 que arribava fins a Sant Genís, però no podia pujar a Castellnou; la línia 1 que no podia arribar al Pinar i el de la línia 7 que no ha funcionat entre les parades de Bellpuig i Can Solà. Al nucli urbà, la carretera comarcal i les autopistes properes, no hi ha afectacions a la circulació, malgrat que Protecció Civil insisteix a restringir els desplaçaments en vehicles privats. Les línies de FGC i Renfe funcionen amb normalitat.

Pel que fa als centres educatius, el transport escolar s\’ha suspès a tot el territori. Les escoles ofereixen serveis mínims, però no estan fent classe normal. Cal assenyalar que els instituts Duc de Montblanc, JV Foix i l\’escola Rivo Rubeo no han obert.

La previsió és que les precipitacions es mantinguin, però la cota de neu s\’anirà enfilant.