Rubí està de dol en el tercer aniversari de l’atemptat que va costar la vida a dos rubinencs

Imagen noticia
Obres per asfaltar diversos carrers de Can Solà i Can Barceló
13 de agosto de 2020
Imagen noticia
El govern prohibeix fumar al carrer si no es pot garantir la distància de seguretat
18 de agosto de 2020

Rubí està de dol en el tercer aniversari de l’atemptat que va costar la vida a dos rubinencs

Imagen noticia

Jornada de dol a la ciutat de Rubí coincidint amb el tercer aniversari de l\’atemptat terrorista que va tenir lloc el 17 d\’agost del 2017 i en el qual van perdre la vida 15 persones, de les quals dues eren de Rubí. L\’Ajuntament ha decretat dol oficial i durant tot el dia les banderes onejaran a mig pal.

L\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha volgut recordar les dues víctimes rubinenques que van morir en l\’atemptat: \»Per Rubí, el 17 d\’agost serà sempre un dia trist. Estic segura que avui tots els rubinencs i rubinenques se sumen de nou a la condemna dels atemptats i en memòria de les víctimes, especialment el Paco i el petit Xavi. Malgrat les vacances i la pandèmia, el record d\’aquell dia segueix amb nosaltres\».

El 17 d\’agost de fa tres anys, una furgoneta va irrompre a la part alta de Les Rambles de Barcelona i va atropellar indiscriminadament els vianants. L\’atac va provocar 15 morts i un centenar de persones ferides. Entre les víctimes mortals hi havia dos rubinencs, dels quals un era un infant de tres anys. També va resultar ferida una tercera persona de Rubí, que es va poder recuperar. Hores més tard, la localitat de Cambrils va viure una segona acció violenta que va acabar amb la vida d\’una altra persona.

Rubí va viure amb dolor la pèrdua dels seus dos veïns i sota el lema \’Rubí no té por\’, la ciutat es va unir de forma solidària per plantar cara a la tragèdia i reivindicar els valors d\’una societat cohesionada. La imatge del pare del Xavi, l\’infant de 3 anys mort a l\’atemptat, abraçant-se a un representant de la comunitat musulmana local en un acte d\’homenatge, va fer la volta al món.

Per recordar i homenatjar les víctimes, moltes de les quals eren turistes estrangers, la ciutat de Barcelona ha celebrat un acte que ha consistit en un minut de silenci i una ofrena floral, on han participat familiars de les víctimes i autoritats, entre les quals el president de la Generalitat, Quim Torra, l\’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el president del Parlament, Roger Torrent, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa. L’acte ha tingut lloc al Pla de l’?»s de Les Rambles, a l’alçada del Memorial. La viol·loncelista Paula Sánchez, alumna del Conservatori del Liceu, ha interpretat ‘El Cant dels Ocells’, durant el minut de silenci.