Rubí fomentarà les vocacions en robòtica en l’àmbit de la Formació Professional

Imagen noticia
Convoquen una manifestació el 28 de novembre per uns serveis públics dignes
22 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Prop de cent municipis participaran en la Rua dels Tres Tombs a Rubí
26 de noviembre de 2018

Rubí fomentarà les vocacions en robòtica en l’àmbit de la Formació Professional

Imagen noticia

La Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, de la qual forma part el Consell de la Formació Professional de Rubí, treballa per crear un catàleg de vocacions industrials prioritàries. Es tracta d’un recull d’àmbits de l’FP a fomentar a partir de les necessitats del mercat laboral de cada localitat.

Pel que fa al municipi, la robòtica serà la vocació que es fomentarà, ja que és la branca que pot encaixar amb les característiques del teixit industrial local i oferir millors oportunitats als alumnes.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Rafael Güeto, destaca els beneficis d’aquesta proposta: «La nostra aposta per la formació i l’ocupació és clara. Per això, aplaudim iniciatives que milloren la relació entre formació i teixit econòmic. Aquesta és la base per crear oportunitats reals per a estudiants i també per a les empreses».

Aquesta línia de treball s’ha decidit en una trobada de la Mesa que ha tingut lloc a Rubí i que ha comptat amb la participació de les diferents administracions locals, sindicats i entitats empresarials de la comarca.

En aquesta cita, també s’ha decidit posar en marxa un seguit de tallers pensats per a alumnes de Secundària amb l’objectiu de posar en valor les opcions que ofereix aquest ensenyament en l’àmbit industrial. Els tallers es combinaran amb visites a empreses i centres de recerca de la comarca perquè l’alumnat conegui de primera mà el sector.