Rubí Forma inicia un programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys

Imagen noticia
Els metges dels CAP de Rubí fan un seguiment massiu de la vaga convocada fins divendres
26 de noviembre de 2018
Imagen noticia
ERC demana que s’impulsi un saló de la infància i critica el túnel de llum
28 de noviembre de 2018

Rubí Forma inicia un programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys

Imagen noticia

L’Ajuntament, a través de Rubí Forma, participa en la nova edició del Programa 30 Plus, un programa destinat a la inserció laboral de persones en situació de desocupació de 30 anys o més, i que s’allargarà fins a l’abril del 2020.

El Programa 30 Plus treballa diferents eixos com la prospecció i assessorament d’empreses; l’acompanyament en el procés de contractació i formació; la formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats de la persona participant i l’experiència professional mitjançant un contracte laboral.

Les persones a les quals es dirigeix han de tenir 30 anys o més, preferentment aturats de llarga durada, baix nivell formatiu, risc d’exclusió social, dones que hagin patit violència masclista i persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral.

Les persones que participen en aquest programa adquiriran experiència laboral, a través d’un contracte laboral, rebran formació vinculada a aquest contracte i estaran acompanyades durant el procés de contractació i formació.

Els objectius d’aquest programa són millorar l’ocupabilitat dels 35 participants i la inserció laboral a través de contractes directament relacionats amb l’itinerari ocupacional del candidat.

El projecte començarà amb la selecció de candidats a través de sessions informatives. Les empreses interessades a participar-hi faran un contracte mínim de 6 mesos i màxim 9 mesos subvencionables. Al llarg de tot el projecte, es tutoritzarà a cada candidat i es treballarà la seva inserció laboral. Fins a l’1 d’agost del 2019 es farà prospecció d’empreses per trobar ofertes laborals que encaixin amb el perfil dels candidats.

Aquesta convocatòria del Rubí Forma és la tercera que desenvolupa el servei d’ocupació i la valoració retrospectiva del projecte és molt positiva, ja que s’ha aconseguit un índex d’inserció del 100% dels candidats.

El programa, subvencionat per la Generalitat i l’estat espanyol, ja s’ha dut a terme per l’Ajuntament de Rubí i s’ha valorat com a positiva la cooperació desenvolupada amb l’Ajuntament de Castellbisbal, amb la qual se signarà un conveni de col·laboració.