Rubí i Sant Cugat proposen un bus llançadora de només deu parades fins a l’Hospital de Terrassa

Roben a l’interior d’una desena de vehicles a Ca n’Alzamora i Ca n’Oriol durant la nit de dissabte
24 de mayo de 2022
Elena Ruiz, festa de l'esport català
Elena Ruiz rep el guardó a l’esportista amb més projecció a la Festa de l’Esport Català
27 de mayo de 2022

Rubí i Sant Cugat proposen un bus llançadora de només deu parades fins a l’Hospital de Terrassa

Autobús B8

Cristina Carrasco

Parada a l’Escardívol de la línia B8, que Rubí, Sant Cugat i Terrassa proposen modificar. / Arxi

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez; l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la 3a tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, han presentat una proposta conjunta que faran arribar a la Generalitat per intentar millorar l’accés a l’Hospital de Terrassa i a les empreses dels polígons dels tres municipis.


Es tracta del desdoblament de la línia de bus interurbà B8, que uneix Sant Cugat, Rubí i Terrassa amb aquest centre sanitari. Així, per una banda, l’actual línia es modificaria per donar servei cap als polígons de les tres ciutats, mentre un bus llançadora, amb un trajecte més ràpid i curt, serviria per accedir d’una forma més ràpida i directe cap a l’Hospital de Terrassa.


Segons les tres responsables polítiques, el servei de la línia B8 és del tot ineficient per l’elevat temps en arribar a l’hospital (54 minuts des de Rubí i 75 minuts des de Sant Cugat) i la seva baixa freqüència de pas (70 minuts). Aquest fet provoca queixes reiterades per part de la ciutadania, especialment d’aquells sectors de població que no disposen de vehicle privat.


L’edil rubinenca ha assenyalat que el bus llançadora aniria de Sant Cugat a l’hospital, tindria només una desena de parades i faria el mateix recorregut d’anada i tornada. D’aquesta manera, es reduiria el temps de trajecte i s’augmentaria la freqüència de pas. Segons Martínez, “creiem que mentre no s’aborda definitivament la construcció d’un hospital comarcal, la nostra demanda almenys servirà per atenuar els maldecaps que representa desplaçar-se fins a Terrassa”. Això sí, la màxima edil ha insistit que Rubí continuarà reivindicat l’hospital de proximitat.


Per la seva banda, l’edil santcugatenca ha assenyalat que “quan es tarden 75 minuts, com passa des de Sant Cugat, per arribar a l’hospital, és obvi que el servei no és útil”. Per Ingla, cal oferir un transport públic de qualitat i més “quan diem a la ciutadania de forma reiterada que hem de prescindir cada vegada més del vehicle privat”.


La representant de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha destacat especialment el fet que l’actual línia es modifiqui i que serveixi per millorar la connexió entre polígons dels tres municipis. “Terrassa no pot prescindir tampoc de la connexió entre polígons”, ha apuntat.
Cal recordar que Rubí, Sant Cugat i Terrassa compten amb 38 polígons industrials, amb més de 1.500 empreses i que l’activitat econòmica dels tres municipis equival a un PIB de més d’11.500 milions d’euros.


Els tres municipis han sol·licitat mantenir una reunió amb el màxim responsable del departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, el conseller Jordi Puigneró, per presentar-li la proposta.

Ingla, Martínez i Melgares, durant la presentació de la proposta. / C. c

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES