Rubí omple 18 camions amb material per ajudar a Ucraïna

ambulància
Mor un treballador en caure precipitat d’una nau industrial al polígon Rubí Sud
29 de marzo de 2022
argimon
Argimon tanca la porta a fer un hospital a Rubí en els propers anys
30 de marzo de 2022

Rubí omple 18 camions amb material per ajudar a Ucraïna

Redacció

Entre el 7 i l’11 de març, Rubí ha recollit 18 camions de material per Ucraïna dels dos punts de distribució de l’Ajuntament habilitats a Rubí Forma i al mateix edifici municipal. El material s’ha triat i classificat gràcies a una vintena de persones voluntàries inscrites a la borsa de la xarxa de voluntariat de Rubí que han preparat les donacions per al seu enviament a Ucraïna.  

Aquesta setmana, un camió, gentilesa de l’empresa local Sircat, ha traslladat tot el material recollit fins al magatzem de la Zona de Franca que ha habilitat el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona. En total, les aportacions dels rubinencs han omplert 12 palets industrials amb articles d’alimentació, alimentació per nadons, medicaments, material sanitari, mantes i articles d’higiene personal i de primera necessitat, entre altres. El material lliurat s’ha emmagatzemat en diversos punts de la ciutat amb la col·laboració d’entitats com l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol, els Castellers de Rubí, la Peña Cultural Calixto Sánchez o la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Rubí.

Ara, el personal del Consolat General d’Ucraïna a Barcelona coordinarà l’enviament al territori ucraïnès. Les donacions de roba les ha recollit la Fundació Solidança d’Economia Social i Solidària.

Rubí ha acollit una quarantena de refugiats

Fins al moment, el servei d’Acollida i el Punt d’Informació i Orientació (PiO) ha atès a 24 persones adultes d’origen ucraïnès que han arribat a la ciutat i 18  menors. S’han rebut 60 oferiments de veïns, dues empreses locals i dues entitats de Rubí  per donar suport a la campanya en el que calgui.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES