Argimon tanca la porta a fer un hospital a Rubí en els propers anys

ucraïna
Rubí omple 18 camions amb material per ajudar a Ucraïna
30 de marzo de 2022
celler grafit
L’artista Elisa Capdevila fa un grafit sobre la verema al Celler
31 de marzo de 2022

Argimon tanca la porta a fer un hospital a Rubí en els propers anys

Marta Cabrera

Rubí continuarà sense hospital de proximitat com a mínim uns quants anys. La construcció de l’Hospital Vicente Ferrer a Rubí, projectada fa prop de 15 anys i aparcada per tots els governs que han passat per la Generalitat, tampoc està ara “en el mapa”, segons ha explicat el conseller de Salut, Josep M. Argimon, durant una visita al CUAP de Rubí: “L’Hospital Vicente Ferrer haurà d’esperar, sé que les necessitats són moltes, però els recursos són molt limitats. Jo faig una crida per destinar més recursos, no perquè sí, sinó perquè necessitem invertir més” i ha explicat que les inversions en Salut només representen el 2% del pressupost. 

Tampoc existeix ja la possibilitat de transformar l’Hospital General de Catalunya en l’hospital de referència de proximitat per a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, com es va dir fa uns anys. En aquest cas, Argimon ha dit que l’Hospital General va estar molt a prop de transformar-se en aquest centre de referència, però que al final no va poder ser, tot i que no ha especificat els motius: “Va ser una opció real, però ara ja no ho és, per diverses raons, però va estar a punt de ser una realitat”.

Sense pediatres d’urgència

En relació a les urgències pediàtriques, una altra de les grans demandes ciutadanes, Josep M. Argimon ha dit que “el 40% de les atencions pediàtriques del país la fan metges de família que només fan pediatria, ara i des de fa 25 anys”. Tot i això el conseller s’ha compromès a treballar per millorar en aquest aspecte.

Abans que el conseller de Salut fes aquestes declaracions, l’alcaldessa havia tornat a reivindicar la construcció de l’hospital i la demanda de tenir un pediatra d’urgències les 24 h del dia. 

Inauguració del CUAP

El conseller ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita d’inauguració del CUAP Mútua de Terrassa a Rubí, aquest dimarts al migdia. El dirigent de Salut ha pogut fer una visita a les instal·lacions, juntament amb l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i acompanyats pel director del CAP Mútua de Terassa, Xavier Pañart. El director ha explicat que la valoració de la posada en marxa del CUAP, ubicat al mateix CAP Mútua de Terrassa, “és molt bona”, ja que “dona resposta a la necessitat urgent de la ciutadania les 24 hores durant tot l’any, resolent problemes de salut urgents de mitjana i baixa complexitat”.

A més, segons ha explicat, el seguiment que es pot fer ara als malalts crònics i fràgils és molt millor, evitant desplaçaments incòmodes a l’hospital. D’altra banda, també cal destacar que el centre sanitari ara està equipat per atendre persones en risc vital important, estabilitzant la seva situació abans d’arribar a l’hospital.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES