Rubí ostentarà la presidència del CiT un any més

El Olímpic termina la buena racha ante el Espluguenc
24 de marzo de 2014
Imagen noticia
ICV-EUiA denuncia que TMA ha iniciat la construcció de l’abocador de Can Balasc
26 de marzo de 2014

Rubí ostentarà la presidència del CiT un any més

Imagen noticia

Les ciutats de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola van celebrar la setmana passada el plenari anual del Catalonia Innovation Triangle (CiT), un consorci per a la promoció i el desenvolupament de la zona que integren els tres municipis. La trobada va servir per fer algunes modificacions sobre el reglament, com ara que les presidències seran bianuals per no alentir alguns projectes. Això significa que Carme García, alcaldessa de Rubí, ostentarà al 2014 la presidència, com ja va fer al 2013 i que al 2015 serà Cerdanyola qui se’n farà càrrec. La reunió també va servir per marcar els eixos futurs, establir noves propostes i aprovar el pressupost, que es manté estable en 90.200 euros des de la creació del consorci al 2008.

Una de les línies que treballarà el CiT serà formar part dels projectes de la Unió Europea, en els àmbits de l’eficiència energètica i les ciutats intel·ligents, l’emprenedoria i la manufactura avançada, tres dels aspectes que els municipis integrants volen potenciar. En aquest sentit, Carme García va assenyalar que la Unió Europea demana resultats “en forma d’ocupació laboral i patents” per apostar per les regions i els projectes. D’altra banda, el consorci vallesà també treballarà per establir vincles entre l’administració, la universitat, l’empresa i la societat civil.

Per la seva banda, Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, va fer un repàs del que ha fet el consorci en els darrers mesos, destacant “la senyalització de les àrees tecnològiques i econòmiques, el posicionament conjunt en determinats temes i la reivindicació d’infraestructures en el territori”. Conesa va destacar que la regió “té una forta activitat econòmica, està estratègicament i geogràficament ben situada, té un bon oci, residències, educació, confort… val la pena apostar-hi”. Finalment, Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola, va posar de relleu que l’àrea del CiT ha de ser “un pol d’atracció de les empreses per tal de generar ocupació”.

El plenari del CiT també va recollir la intenció de participar en el 15è Saló Internacional de Logística de Barcelona o la 3a Sessió d’Intercanvi i Aprenentatge de Polígons d’Activitat Econòmica.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *