Rubí participa en la competició de reciclatge de vidre ‘El Contenidor d’Or’

Imagen noticia
Més d’un miler de persones es manifesten per demanar la llibertat dels empresonats
8 de noviembre de 2017
Imagen noticia
S’inaugura oficialment l’exposició ‘Carrers de Rubí’ al Museu del Castell
10 de noviembre de 2017

Rubí participa en la competició de reciclatge de vidre ‘El Contenidor d’Or’

Imagen noticia

Dotze ajuntaments catalans, entre els quals el de Rubí, participen en un concurs de reciclatge de vidre organitzat per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a l’estat espanyol. ‘El Contenidor d’Or’ és el nom de la competició, que va començar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril. Durant aquest període, cada mes es mesuraran els residus de vidre que es reciclen als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre i aquella que aconsegueixi un major increment serà la guanyadora.

A més de Rubí, hi participen en la iniciativa Badalona, El Prat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Boi, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, destaca que es tracta d’una iniciativa que “posa de manifest i dona a conèixer entre la ciutadania la importància del reciclatge en general i, sobretot, el del vidre”.

Rubí és, després de Gallifa, el municipi que menys recicla del Vallès Occidental. L’any passat els rubinencs van reciclar 985.240 kg d’envasos de vidre, el que significa que cada persona va reciclar una mitjana de 13,11 kg. A Rubí hi ha instal·lats 369 contenidors d’envasos de vidre, un per cada 204 habitants.

Premis del concurs
Cada mes, el municipi que més augmenti el vidre reciclat aconseguirà un trofeu que podrà instal·lar en un espai emblemàtic de la ciutat. En finalitzar els 6 mesos del concurs, el que resulti guanyador podrà fer realitat un projecte de ciutat. En el cas de Rubí, el projecte que s’incentivarà serà el de recollida d’oli usat ‘Rubiclac’, que impulsa l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol. També s’organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a totes les famílies.

La competició es podrà seguir pel web www.elcontenidordor.cat, on es podrà consultar el rànquing i conèixer els municipis guanyadors cada mes, entre altres informacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *