Rubí participa per segona vegada en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imagen noticia
Gabriel Rufián (ERC) visita Rubí i alerta de la importància de les eleccions generals i municipals: «Ens juguem els drets socials, nacionals i civils»
24 de marzo de 2019
Imagen noticia
La V Jornada sobre Formació Professional arrenca amb força assistència a la rambla del Ferrocarril
26 de marzo de 2019

Rubí participa per segona vegada en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imagen noticia

Rubí és un dels onze municipis que participen a l’edició de primavera del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que tindrà lloc del 31 de març al 6 d’abril. La iniciativa està impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de 25 poblacions i diverses institucions.

L’objectiu del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans és donar a conèixer el treball dels activistes en drets humans i, d’aquesta manera, conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’integrar la defensa d’aquests drets a la seva vida quotidiana. En aquesta edició de primavera, Rubí i la resta de municipis participants rebran la visita de sis reconeguts defensors i defensores dels drets humans procedents de diferents països com El Salvador, Itàlia, Colòmbia, o Camerun.

La programació de Ciutats Defensores dels Drets Humans s’obrirà el diumenge 31 de març al Celler amb un acte obert a tota la ciutadania que reunirà els sis defensors convidats i representants de les entitats organitzadores. En el marc d’aquesta trobada, presidida per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, es farà una visita guiada a l’exposició ‘Sàhara visible’ de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa), que justament aborda la situació que es viu al Sàhara Occidental.

En els dies posteriors, les activitats de sensibilització es distribuiran pels diferents municipis. En el cas de Rubí, hi haurà xerrades i tallers a diferents instituts.

Compromesos en la defensa dels drets humans
Els onze municipis participants en aquesta edició de primavera del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i ampliar les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans a escala local i global, en solidaritat amb el compromís d’aquestes persones per promoure i protegir els drets humans des de la no violència, i en rebuig a les amenaces, persecució i assassinats que pateixen. Aquest text es portarà a aprovació al Ple de l’Ajuntament de març.

Rubí es va adherir a la xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans el 2018. La Síndica de Greuges, Milagros Calleja, va ser una de les persones que van impulsar l’entrada del municipi en aquest projecte.