Rubí presenta al Mobile el projecte d’una aplicació per a persones amb diversitat funcional

La Biblioteca acull una exposició sobre la figura de l’emprenedora i feminista Mercè Pàniker
8 de marzo de 2022
Victòria treballada del Femení del CN Rubí contra el CD Boadilla
8 de marzo de 2022

Rubí presenta al Mobile el projecte d’una aplicació per a persones amb diversitat funcional

Redacció

L’Ajuntament va presentar dijous passat al Mobile World Congress (MWC) el projecte ‘Al teu costat’, una aplicació per a dispositius mòbils que vol donar servei a les persones amb diversitat funcional, a les seves famílies, i a les entitats i serveis que treballen en aquest àmbit. 

L’aplicació ‘Al teu costat’ és un projecte proposat i escollit per la ciutadania en el marc dels Pressupostos Participatius 2020. L’Ajuntament treballa ara en el seu desenvolupament. L’aplicació vol ser una potent eina tecnològica que permeti informar de les activitats que organitzen les diferents entitats socials per a les persones amb discapacitat, així com generar un espai de relació i consulta. Els objectius bàsics són empoderar les persones amb diversitat funcional i les seves famílies, millorar de forma contínua els serveis públics i els recursos adreçats a la ciutadania amb discapacitat, i donar visibilitat a la diversitat funcional.

‘Al teu costat’ serà gestionada per les entitats socials de l’àmbit i per l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF), i els seus usuaris i usuàries seran les persones amb discapacitat i les seves famílies. 

L’aplicació disposarà d’una zona oberta, on tothom podrà accedir a les publicacions sobre diversitat funcional realitzades per les entitats i l’OADF; i una zona privada amb un apartat interactiu de suggeriments, necessitats i oferiments de les persones usuàries. Tota l’aplicació es programarà amb codi obert, de manera que qualsevol entitat social o administració pública podrà aprofitar el coneixement i la inversió de l’Ajuntament de Rubí.

L’alcaldessa ha emmarcat aquesta eina en el compromís de l’Ajuntament amb les persones amb diversitat funcional i ha destacat que “les administracions públiques tenim el deure d’integrar i aprofitar el potencial que ofereix la tecnologia, de preveure possibles escenaris, dissenyar polítiques a mida de les necessitats de la societat i dotar-les de recursos”.

L’Ajuntament ha estat convidat a participar al congrés de la comunicació mòbil per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en un espai pensat per presentar projectes i apps relacionades amb l’atenció i l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES