Rubí reivindicarà el Dia de la Dona amb un programa farcit d’activitats

Imagen noticia
Rubí registra un increment dels robatoris amb violència i intimidació durant el 2019
28 de febrero de 2020
Imagen noticia
La Cambra de Terrassa presentarà a Rubí l’avantprojecte de llei per a la dinamització del comerç local
3 de marzo de 2020

Rubí reivindicarà el Dia de la Dona amb un programa farcit d’activitats

Imagen noticia

Gairebé una cinquantena d\’activitats, aquest és el menú que proposa l\’Ajuntament de Rubí per reivindicar el Dia de la Dona, amb una programació que arrenca aquest mateix dilluns i que s\’allarga durant tot el mes de març. Les propostes lúdiques, artístiques, cinematogràfiques, reivindicatives, esportives o divulgatives relacionades amb les dones seran protagonistes de gairebé totes les iniciatives que s\’ofereixin durant el mes de març a la ciutat. \»Es tracta de propostes que serveixen per reivindicar, sensibilitzar, promoure i divulgar la igualtat entre homes i dones\», ha explicat Ana M. Martínez, durant la presentació de la programació.

Per Martínez, cal seguir lluitant contra la discriminació \»que continuen patint les dones pel sol fet de ser dones en totes les esferes de la vida\» i apunta que és imprescindible \»sensibilitzar per treballar entre tots per fer del Dia de la Dona una reivindicació per enfortir el feminisme i ampliar la sororitat\».
La regidora d\’Igualtat, Yolanda Ferrer, ha explicat que es tracta d\’una programació que té un caràcter \»transversal\» i que porta a la ciutat \»veus femenines i feministes\», i ha insistit en la importància \»d\’obrir la mirada als joves i de reivindicar el talent cultural i artístic\» de les dones sota el lema \’Les dones pintem molt\’.

Primera setmana d\’activitats
Les primeres activitats destacades del Dia de la Dona són l\’espai de reflexió \’La roba no feminista\’, que tindrà lloc aquesta tarda a les 19 h al Centre Cívic del Pinar i la inauguració de l\’exposició fotogràfica \’Dones, força, canvi\’, aquest dimecres a les 18.30 h a la Biblioteca. A més, el 5 de març s\’oferirà l\’espectacle teatral \’Marina i el somni de volar\’, a les 18 h a la Biblioteca. El mateix dia s\’inaugurarà l\’exposició \’Les dones fem barri. Les dones fem ciutat\’ al local El Triangle, de l\’Associació de Veïns de Les Torres.

L\’acte central de la programació serà el 6 de març, quan es faran dues lectures del Manifest del Dia Internacional de les Dones. La primera serà a les 12 h a la plaça de Pere Aguilera, mentre que la segona serà a les 17 h a la Torre Bassas.

Art feminista
El 6, 7 i 8 de març, s\’oferirà l\’espectacle de dansa i teatre \’50.446\’, dedicat a la rubinenca Neus Català, que anirà a càrrec de 8 Temps Espai d\’Arts Escèniques. També en l\’àmbit cultural, tindrà lloc el festival de La SoniK No Woman No Fest, el 7 de març a partir de les 12 h al Celler; i el Fem Graff, una intervenció artística per part de diverses artístiques rubinenques, que tindrà lloc el 14 i 15 de març al matí a la pista Francesc Calvo.

Entre les xerrades i conferències, destaca \’Rubí té nom de dona\’, a càrrec de Carmen Bencomo i Núria Julià, on es parlarà sobre les dones destacades de la ciutat el 7 de març a les 12 h a la seu de l\’AV de Ca n\’Oriol, la conferència \’Noves masculinitats\’, a càrrec de Santiago Luque, el 10 de març a les 18 h al Rubí Forma, o la xerrada-debat \’Sempre han parlat per nosaltres\’, amb Najat El Hachmi el 18 de març a les 18 h a l\’Ateneu.

Ball de dones
A banda, un any més hi tornarà a haver-hi el Ball de les dones al Celler, el 20 de març a les 22 h, que aquesta vegada no inclou el sopar. Les invitacions es podran recollir a partir del 10 de març a les oficines del carrer Prim. Altres activitats destacades són un videofòrum el 16 de març a les 15.30 h al Rubí Forma amb la pel·lícula \’Sufragistes\’, la jornada de portes obertes a la BJC el 17 de març o la cursa de la dona, que tindrà lloc el 12 de març.

Posa\’t a les meves calces
Pel que fa a la Torre Bassas, ha programat un conjunt d\’activitats sot el títol \’Posa\’t a les meves calces\’, que comptarà amb una exposició sota el títol \’Superdones\’ i tallers de twerk, estampació de bosses, confecció de compreses de tela i de Drag-King. També destaquen dues xerrades que s\’oferiran als instituts de secundària de la ciutat i la donació per part de l\’Ajuntament del llibre \’Tothom hauria de ser feminista\’, de Chimamanda Ngozi.

Manifestació
El programa d\’activitats també recull una convocatòria a la plaça de l\’Estació a les 15.45 h aquest diumenge per totes aquelles persones que vulguin anar a la manifestació convocada pels col·lectius feministes a la plaça d\’Universitat. Serà la primera vegada que l\’alcaldessa assisteixi de forma institucional a aquesta manifestació reivindicativa.