Rubí Sense Abocadors denuncia múltiples irregularitats sobre abocaments de residus a Rubí

Imagen noticia
«La Llei Aragonès està pensada per privatitzar els serveis públics»
22 de octubre de 2019
Imagen noticia
Autoconsum energètic contra l’emergència climàtica
24 de octubre de 2019

Rubí Sense Abocadors denuncia múltiples irregularitats sobre abocaments de residus a Rubí

Imagen noticia

La Mesa d’Abocadors de l’Ajuntament, que es va celebrar el dilluns a la tarda a la Sala de Plens, va servir perquè la plataforma Rubí Sense Abocadors posés sobre la taula múltiples irregularitats detectades en diferents finques de la ciutat. A través de gravacions audiovisuals fetes amb drons, l’entitat va mostrar als grups municipals, al govern i als tècnics de l’Ajuntament múltiples irregularitats. Així, Rubí Sense Abocadors va explicar que a les extractives La 9 i La 22 continuen havent-hi abocaments il·legals de residus.

També van afirmar que, tot i que l’abocador de Can Carreras està tancat per ordre de la Generalitat perquè ja ha superat la cota, continuen entrant residus: «Continuen entrant camions, hi ha molts residus allà i ningú els controla, estan entrant residus a Can Carreras i ningú fa res», va afirmar Montse Rousse, de la plataforma.

Pel que fa a Can Canyadell, la plataforma afirma que l’empresa ha augmentat l’amplada de l’abocador, que és de runa, però que Rubí sense abocadors denuncia que acull residus pels quals no té permís.

D’altra banda, la plataforma també va insistir que es facin controls al Camí Vell d’Ullastrell per evitar que circulin camions de més de 12 metres i que s’introdueixin mesures reductores de velocitat al carrer Sant Esteve, que molts vehicles fan servir per avançar els camions.

No es podrà complir la sentència sobre Can Carreras
L’Ajuntament va aprofitar la taula per explicar la sentència publicada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fa uns dies contra l’empresa que gestiona Can Carreras. Segons la sentència, que no és ferma, l’empresa hauria comès frau de llei a l’hora de sol·licitar l’ampliació de l’abocador i la inclusió de més de 50 codis nous de residus. Tant l’Ajuntament com la plataforma veuen molt difícil que la sentència es pugui executar per l’enorme dificultat que suposaria triar aquests residus per retirar-los.

Pel que fa a la possible obertura de l’abocador de Can Balasc, el consistori ha informat que l’empresa ja ha sol·licitat informes sectorials a la Generalitat i que preveuen que més aviat que tard tornin a iniciar els tràmits per sol·licitar el permís per poder obrir l’abocador.