Rubí Sense Abocadors denuncia nous abocaments il·legals a l’extractiva 9

Imagen noticia
Oberta la convocatòria per als Premis a les millors iniciatives comercials de nova implantació
8 de agosto de 2019
Imagen noticia
La Festa Major Petita de Sant Roc se celebrarà del 5 al 8 de setembre amb la cultura popular i tradicional com a protagonista
14 de agosto de 2019

Rubí Sense Abocadors denuncia nous abocaments il·legals a l’extractiva 9

La Plataforma Rubí Sense Abocadors ha denunciat a través de les xarxes socials que des de fa gairebé tres setmanes s\’estan produint abocaments il·legals de residus a l\’extractiva coneguda com la 9, ubicada a Can Barceló, i propietat de l\’empresa Excavaciones y Áridos Rubí, de J. Torres.

A les xarxes socials, la Plataforma ha mostrat dues fotografies: una amb data del 15 de juliol i una altra amb data de dimecres 7 d\’agost, on es pot apreciar l\’abocament incontrolat de tota mena de residus.

La plataforma recorda que els abocaments il·legals i reiterats per part d\’aquesta empresa han estat denunciats a les autoritats pertinents, però mai s\’ha aturat l\’activitat.

Tant la Plataforma com l\’Alternativa d\’Unitat Popular han denunciat reiteradament que l\’empresa aboca des dels anys 90 tota mena de residus a l\’Extractiva 22 i després a la 9, malgrat que només tenia permís per extreure terra. De fet el maig del 2017, la Generalitat va revocar la llicència per excavar a la 22 arran de les múltiples irregularitats detectades, però l\’empresa ha anat derivant els residus fins a la 9, i, malgrat les denúncies, ni Generalitat ni Ajuntament, de moment, no s\’han pronunciat.