Rubí Solidari dona 400 euros per ajudar els refugiats hondurenys

Imagen noticia
La Plana del Castell reclama solucions per a la cruïlla del carrer Casetes de Can Fatjó per la seva perillositat
26 de octubre de 2018
Imagen noticia
Espectacular presentació del ‘Veinti’ coincidint amb el 50è aniversari
30 de octubre de 2018

Rubí Solidari dona 400 euros per ajudar els refugiats hondurenys

Imagen noticia

El col·lectiu Rubí per la Pau va convocar dijous a la tarda una concentració a la plaça de Pere Aguilera per tal de mostrar el seu suport a la caravana de refugiats hondurenys que estan migrant cap als Estats Units en les darreres setmanes. Durant els darrers dies, milers de ciutadans d\’Hondures han començat a migrar el nord, creuant Guatemala fins a arribar a Mèxic, des d\’on alguns intenten travessar la frontera i arribar als Estats Units. Per aquest motiu, Rubí Solidari ha fet una aportació de 400 euros, destinats a ajudar les persones que es troben en trànsit.

A la concentració, que va aplegar una vintena de persones, hi va participar Nahun García, politòleg rubinenc d\’origen hondureny, que va explicar que els diners \»serviran per ajudar els diferents albergs pels quals passen els migrants i que ara mateix no donen l\’abast\». Segons ha explicat García, es calcula que hi ha \»14.000 hondurenys que ara mateix estan intentant marxar del país, entre els quals hi ha 3.000 infants\».

Posteriorment a la concentració, Rubí Solidari va organitzar un altre acte al CRAC sobre la situació política actual a Nicaragua. La xerrada va anar a càrrec de Róger Solís, director de Radio Segovia, de la localitat d\’Ocotal, ciutat agermanada amb Rubí.