Salut rebaixa el nombre de casos positius confirmats de coronavirus a Rubí

Imagen noticia
Rubí s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de les persones refugiades
3 de junio de 2020
Imagen noticia
Una dotzena d’empreses inicien el projecte de millora de la competitivitat empresarial
5 de junio de 2020

Salut rebaixa el nombre de casos positius confirmats de coronavirus a Rubí

Imagen noticia

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha rebaixat el nombre oficial de persones amb una prova positiva de covid-19 a Rubí. Si la setmana passada, constaven 539 persones amb una prova positiva, aquesta setmana s’ha rebaixat el nombre total de casos en 511. El nombre de casos positius al municipi s’ha estancat, el darrer positiu va ser del 30 de maig, però en els darrers 20 dies només s’han produït 11 casos.

Del nombre total de persones positives, 318 són dones i 193 són homes. De tots els positius, 460 han estat diagnosticats amb una prova PCR, la més fiable per saber si la persona té covid-19, 21 amb un test ràpid, una prova amb menys fiabilitat, mentre que 30 han estat diagnosticats amb una prova ELISA, una serologia que detecta els anticossos per saber si la persona ha passat la malaltia.

Augmenten els sospitosos
D’altra banda, continuen augmentant el nombre de sospitosos de covid-19, persones que no han donat positiu a una prova, però que un facultatiu ha diagnosticat com a positius. A la ciutat hi ha 2.293 persones amb aquest diagnòstic, dels quals 1.480 són dones i 813 són homes. Si sumem els casos positius confirmats per una prova i els sospitosos diagnosticats per un metge, a la ciutat hi ha 2.804 persones que tenen o han tingut coronavirus.

Pel que fa a les dades de mortalitat, les administracions no ofereixen dades oficials sobre el nombre de defuncions a Rubí. La Generalitat de Catalunya informa que al Vallès Occidental 1.398 persones amb mort per l’epidèmia, sent la tercera comarca amb més mortalitat de Catalunya.