Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici

Imagen noticia
Activitat solidària amb una nena d’Ullastrell afectada per MSD, una malaltia rara
20 de febrero de 2019
Imagen noticia
Per un Rubí de totes i tots
22 de febrero de 2019

Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici

Imagen noticia

La vaga general convocada per la intersindical CSC i amb el suport dels partits independentistes i les entitats ANC i ?’mnium amb motiu del judici als líders independentistes ha tingut un seguiment desigual a Rubí. A primera hora del matí, s\’han produit algunes incidències ocasionades per talls de trànsit en carreteres propers importants -es va tallar la C-58 a l’alçada de Sabadell- i del transport públic -durant unes hores els piquets van ocupar les vies de FGC a l’estació de Sant Cugat-.

La majoria de comerços han obert amb normalitat durant tot el dia, tot i que una minoria ha optat per secundar la vaga i altres han abaixat la persiana a partir de les 12 hores, coincidint amb l’inici de l’aturada de país, que també estava convocada per avui.

Pel que fa a les escoles i instituts, el seguiment ha estat desigual, mentre als centres de primària ha estat baix, en els instituts la vaga s’ha secundat majoritàriament.

Manifestació i piquets
Al migdia s\’ha convocat una manifestació que ha anat des de la plaça de la Nova Estació fins a la plaça Pere Aguilera. Allà, prop d’unes 500 persones s\’han concentrat i s\’ha llegit un manifest que reivindicava «els drets socials i polítics», criticava els «empresonaments per motius polítics i culturals» i lamentava que «a l’estat espanyol la dissidència sigui perseguida i empresonada». Els manifestants han fet crits de ‘Llibertat!’ i de ‘Vaga general!’. En acabar la concentració, els manifestants han tornat a desplaçar fins a l’Estació.