Seguiment massiu a Rubí la vaga d’estudiants convocada contra el masclisme

Imagen noticia
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
13 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
15 de noviembre de 2018

Seguiment massiu a Rubí la vaga d’estudiants convocada contra el masclisme

Imagen noticia

El Sindicat d\’Estudiants de Catalunya ha convocat una jornada de vaga aquest dimecres per protestar contra el masclisme a les aules. Estaven cridats a la vaga tots els alumnes de 3r i 4t d\’ESO, Batxillerat, cicles formatius i universitaris.

A Rubí, la convocatòria ha tingut un seguiment pràcticament massiu, especialment als instituts La Serreta i el Duc de Montblanc. I en el cas del JV, per exemple, Foix únicament han anat a classe els alumnes de 3r d\’ESO.

Els estudiants en vaga demanen un canvi en el model educatiu que permeti erradicar actituds masclistes o patriarcals, així com posar en marxa una assignatura d\’educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria a tots els centres educatius de Catalunya. A més, demanen que aquesta assignatura s\’ofereixi a l\’educació primària, a l\’educació secundària, al Batxillerat i als cicles formatius. Segons les reivindicacions del col·lectiu, aquesta nova assignatura ha de servir per \»educar en llibertat contra el masclisme i el sexisme, el maltractament i la cultura de la violació, contra l\’homofòbia i la transfòbia\».

També exigeixen que s\’eliminin referències sexistes i repressives en les normatives internes dels centres sobre la forma de vestir de l\’alumnat i recollint el respecte a la llibertat sexual de tothom i dels drets del col·lectiu LGTBI. A banda, demanen mesures \»contundents\» contra les actituds masclistes i sexistes que es puguin produir per part del professorat.