S’incrementa en un 50% la inscripció de gossos al cens d’animals

Imagen noticia
Un centenar de persones condicionen l’entorn de la font de Sant Muç
18 de febrero de 2019
Imagen noticia
Oberta la inscripció en el Concurs de Comparses de Carnaval
20 de febrero de 2019

S’incrementa en un 50% la inscripció de gossos al cens d’animals

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha fet balanç de positiu de la campanya de tinença responsable d’animals de companyia que es va iniciar el 2017. Una campanya que, a més de tallers i informació, també ha repartit lots d’higiene entre els propietaris d’animals de companyia, especialment de gossos. La intenció de tot plegat era acomplir a una moció aprovada el 2016 i que instava el consistori a crear un banc d’ADN de gossos per tal de poder multar aquells propietaris que no recullen les deposicions. «El que hem fet és fomentar la inscripció al cens, perquè sense tenir més mostres no es pot fer un banc d’ADN, però amb esforç i temps ens anem apropant a l’objectiu», ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez.

El resultat de la campanya ha estat d’un augment del 50% en la inscripció al cens d’animals de companyia de la ciutat, un tràmit que es pot fer de forma ràpida a l’OAC i pagant una petita taxa. De fet, la inscripció al cens és obligatòria per a tots els gossos, gats i fures. Així, actualment hi ha 3.350 animals de companyia inscrits al cens, mentre que fa poc més de dos anys, la xifra era de 1.744. «És cert que no hem aconseguit una inscripció massiva i, per tant, no hem pogut crear el banc d’ADN perquè no seria viable ni eficaç, calculem que a Rubí hi ha prop de 12.000 gossos». Tot i això, la màxima responsable municipal ha valorat el resultat de la campanya de forma positiva i subratlla que cal «seguir treballant» per tal que tots els ciutadans que tenen mascotes s’impliquen en la recollida de les deposicions: «Sabem que la majoria ja compleixen amb les seves obligacions, però encara hi ha alguns que no ho fan».

Més de 400 multes
Agents de la Policia Local han posat 449 multes per infraccions relacionades amb la tinença responsable d’animals de companyia. D’aquestes, la majoria, 109, han estat per no tenir l’animal registrat al cens; 81 per dur el gos deslligat; 73 per no disposar de xip; 22 per estar amb el gos a una zona expressament prohibida; 7 per estar en una zona de jocs infantil; 9 per no recollir les deposicions a la via pública; i 6 per orinar en un lloc prohibit.

A més, pel que fa als gossos potencialment perillosos, s’han posat 38 multes per dur-los sense morrió; 37 per no tenir assegurança; 36 per no tenir llicència; 23 per dur-lo sense lligar; 9 per no evitar riscos; i una per dur més d’un gos perillós.