Un centenar de persones condicionen l’entorn de la font de Sant Muç

Imagen noticia
Campanya del Mercat per anar a comprar amb envasos
15 de febrero de 2019
Imagen noticia
Santi Baró presenta la novel·la ‘La filla de la tempesta’ davant el públic rubinenc
19 de febrero de 2019

Un centenar de persones condicionen l’entorn de la font de Sant Muç

Imagen noticia

Un centenar de persones van participar el dissabte en una jornada de recuperació de la font de Sant Muç i el seu entorn, una zona que havia resultat molt afectada per les pluges del novembre. La iniciativa, impulsada per Rubí d’Arrel i amb el suport de l’AE Guspira, s’emmarca dins del projecte de recuperació de la font de Sant Muç promogut el 2012 per l’entitat rubinenca. En aquella ocasió, es va recuperar la font, en estat ruïnós.

Seguint aquest esperit i en un ambient molt familiar, es van talar diversos exemplars d’arbres d’espècies invasores i es va substituir per 15 alzines, 10 freixes i 5 roures. També es va desbrossar el sotabosc, es van polir les superfícies de fusta dels bancs, les taules i les baranes.

La jornada no només va tenir com a objectiu revertir els danys causats per les pluges, sinó també millorar l’espai i fer d’aquest espai natural un punt d’interès per a la ciutadania.

Tot i els treballs fets durant tot el matí, Rubí d’Arrel vol organitzar una segona jornada d’adequació, també amb l’entitat Guspira, per tal de millorar tota la zona. En aquesta segona jornada, que es farà a la primavera, s’adequarà la font i es desbrossarà un petit bosc que hi ha molt a prop de la font. A banda, l’entitat té previst col·locar pel seu compte senyalització a la zona, per exemple, un plafó explicatiu sobre la font.