S’instal·la un mòdul de suport al CAP Anton Borja per pacients de covid-19

Imagen noticia
Una vintena d’emprenedors reben l’ajut de Rubí Empresa per crear el seu negoci durant el 2020
27 de enero de 2021
Imagen noticia
Mag Selvin: «En 50 anys de professió he viscut anècdotes molt curioses»
29 de enero de 2021

S’instal·la un mòdul de suport al CAP Anton Borja per pacients de covid-19

Imagen noticia

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) instal·larà un mòdul de suport davant del centre d’atenció primària (CAP) Anton de Borja de Rubí per donar assistència als pacients del CAP amb simptomatologia covid i realitzar les proves relacionades amb el seu diagnòstic.

L’equipament, que s’ins-tal·larà en sòl públic facilitat per l’Ajuntament de Rubí, permetrà donar resposta a la manca d’espai que té actualment el centre sanitari i que impedeix mantenir circuits separats entre pacients amb sospita de covid-19 i pacients que consulten per altres motius.

Segons el CST i el consistori, amb aquest nou equipament es podrà atendre bàsicament tot el que estigui relacionat amb la Covid, alliberant espai i millorant la seguretat de la resta de l’activitat assistencial del centre d’atenció primària.

El mòdul comptarà amb tres consultes, una sala per a la realització de les proves diagnòstiques i una sala d’espera.

Aquest divendres s’inicia la seva instal·lació i es preveu que a mitjan febrer pugui estar operatiu. El mòdul de suport té un caràcter provisional i estarà en rendiment en funció de l’evolució de la pandèmia i de la propera ampliació del centre.

Segons les últimes dades municipals, en el 2016 el CAP Anton Borja ja tenia una població de referència de 34.000 habitants, quan el mapa sanitari estableix en 25.000 habitants la població potencial.

L’ampliació de l’equipament, reivindicada des de fa més d’una dècada, hauria de permetre al centre créixer en alçada i millorar l’assistència primària, les especialitats i les urgències. L’ampliació del centre, però, continua pendent de l’aprovació d’un nou Pla d’Ordenació.