S’instal·len dispositius electrònics als comerços per millorar la recollida de cartró

Imagen noticia
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
10 de diciembre de 2019
Imagen noticia
Cistell dels desitjos al Mercat
12 de diciembre de 2019

S’instal·len dispositius electrònics als comerços per millorar la recollida de cartró

Imagen noticia

L’Ajuntament està instal·lant aquest mes a les façanes de diferents comerços de la ciutat uns dispositius electrònics (TAG) per intentar millorar la recollida porta a porta del paper i cartró comercial.

El TAG és un instrument que permet, entre altres, disposar d’una base de dades actualitzada dels comerços que participen en el sistema de recollida porta a porta d’aquesta fracció i, per tant, poder-los aplicar la corresponent bonificació a la taxa de residus.

La implantació d’aquest aparell persegueix tres objectius. En primer lloc, garantir una actualització constant dels establiments que efectivament participen en el sistema de recollida porta a porta del cartró comercial. Així, es pot comprovar ràpidament quines botigues tenen dret a la bonificació de la taxa de residus prevista per a aquest concepte i, paral·lelament, es poden evitar vessaments incontrolats als contenidors públics per part de comerços que haurien d’utilitzar el sistema porta a porta del cartró i, en canvi, no ho fan.

En segon lloc, controlar que el servei s’estigui duent a terme de forma correcta, és a dir, que els cartrons es deixin a la façana de la botiga a partir de les 20 hores, plegats i sense cap altre residu barrejat. I per últim, fer el seguiment de la separació del cartó comercial que realitzen els establiments.

El TAG ja s’utilitza amb èxit en el marc del servei de recollida porta a porta de les cinc fraccions als polígons industrials i de l’orgànica al centre de la ciutat i ara es vol fer un pas més i s’aplicarà al cartró comercial.