‘Star guais’ guanya la XIV Baixada d’Andròmines, en una edició marcada per la condemna al masclisme

Imagen noticia
Maldita Nerea reuneix milers de persones a l’Escardívol en la Nit Golfa
1 de julio de 2018
Imagen noticia
L’empresa rubinenca Continental Automotive, Premi CIAC a la Millor empresa d’automoció de l’any
3 de julio de 2018

‘Star guais’ guanya la XIV Baixada d’Andròmines, en una edició marcada per la condemna al masclisme

Imagen noticia

Per la seva originalitat, el vehicle ‘Star guais’ ha guanyat la XIV Baixada d’Andròmines que ha organitzat l’Agrupament Escolta Guspira en el marc de la Festa Major. Una edició que enguany ha estat marcada per la polèmica entre l’entitat juvenil i l’Ajuntament, amb encreuament de comunicats, després que una tècnica de Joventut recomanés les monitores de l’entitat que anessin més tapades perquè els treballadors de la Brigada Municipal les miraven.

Els joves de Guspira s\’han posat samarretes amb l\’eslògan ‘Condemna qui mira, no qui és lliure’ i han llegit un comunicat abans d\’iniciar l\’acte. En aquest han denunciat ‘l’actitud paternalista’ de l’Ajuntament en tot l’afer i l’evidència que ‘el masclisme ens envolta per tot arreu’. La plantilla de la Brigada Municipal no ha participat en l\’organització d\’aquesta activitat.

En total, han participat sis andròmines en la Baixada. Per tal de seleccionar el guanyador o guanyadora s\’ha fet una votació popular després de la primera baixada on es valorava la velocitat, l\’originalitat de l\’andròmina i la utilització de material reciclable en la seva construcció.

A més d’Star Guais, també han estat reconegudes ‘Chopper Tomilet’, ‘Hierritos’ i ‘Volvemos a la carga’ per la seva velocitat.