Tanca el centre cultural L’EntropiK després de ser multat per l’Ajuntament

Exposició dels Mossos al Mercat per prevenir furts, robatoris i estafes entre la gent gran
23 de diciembre de 2021
Oberta la convocatòria dels Premis Arkam, que a partir d’ara es diran Fora de Pla
23 de diciembre de 2021

Tanca el centre cultural L’EntropiK després de ser multat per l’Ajuntament

La SoniK, l’entitat musical juvenil de la ciutat, ha hagut d’abandonar el seu projecte de centre cultural, L’EntropiK, després que l’Ajuntament li hagi imposat una sanció administrativa de 900 euros. El centre cultural va obrir les portes el juny d’aquest mateix any amb la intenció de donar sortida a les necessitats del jovent a la ciutat: “Tant en el procés previ com en la continuïtat del projecte ens hem vist soles i desemparades, l’assessorament de l’Ajuntament ha estat insuficient i poc esclaridor”, expliquen en un comunicat. Per a l’entitat, això ha provocat “la notificació i posterior obertura d’un expedient sancionador i la corresponent multa per no fer un avís previ de l’activitat”.

La SoniK culpa al consistori  de no conèixer prou bé el projecte, ja que consideren que el centre cultural no es pot equiparar a un bar: “És un centre cultural autogestionat per sòcies de l’entitat, no un bar ni una sala de concerts”.

La multa imposada supera els recursos econòmics de què disposa l’entitat i per aquest motiu s’ha vist obligada a abaixar la persiana: “Ens entristeix que no es fomentin polítiques municipals per adaptar espais en condicions per poder desenvolupar activitats del teixit associatiu”, ha dit el col·lectiu.

Queixes del veïnat

Per la seva banda, l’Ajuntament ha explicat que al juny els veïns van presentar una denúncia per excés de soroll i la Policia Local va registrar música audible des del carrer en horari nocturn durant aquell mes.

El Servei de Joventut es va reunir amb l’entitat per informar sobre la necessitat de sol·licitar els permisos d’obertura d’una activitat de bar i cafè i al juliol van tornar a avisar l’entitat per molèsties i soroll. La multa, que es va notificar el 8 d’octubre, és la mínima prevista per la llei en aquests casos, segons ha explicat el consistori. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES