Tomben la moció de rebuig a la detenció d’alcaldes independentistes

Imagen noticia
Impulsen un manifest en defensa de l’atenció sanitària de proximitat i qualitat a la comarca
31 de enero de 2019
Imagen noticia
Més d’una vintena d’assistents a la presentació del llibre ‘3 nits de torb i un Cap d’Any’
4 de febrero de 2019

Tomben la moció de rebuig a la detenció d’alcaldes independentistes

Imagen noticia

Esquerra Republicana (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Convergència Democràtica (CDC) van presentar una moció al Ple de gener per tal que l’Ajuntament donés suport als alcaldes, periodistes i activistes independentistes detinguts el 16 de gener. Pel regidor de l’AUP, Albert Giménez, es tracta d’una greu vulneració de drets, ja que «les detencions policials no tenien ordre judicial» i «corresponien a un cas tancat». El portaveu de CDC, Víctor Puig, va comparar la situació a l’estat espanyol amb Turquia i el Brasil; mentre que el portaveu republicà, Xavier Corbera va afirmar que «la justícia espanyola està podrida». Des d’Iniciativa (ICV), Pau Navarro també va lamentar que «s’estan vulnerant drets».

Per part del Partit dels Socialistes (PSC), el portaveu, Rafael Güeto, va insistir que «les detencions estan emparades per la llei», mentre que el portaveu de Ciutadans (C’s), José Abadías, va acusar els independentistes de «manipular els fets».

Es van produir 10 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions, la de Veïns per Rubí i Sergi García i per tant el vot de qualitat de l’alcaldessa, la socialista Ana M. Martínez, va fer que la moció no quedés aprovada.