Torna a augmentar l’índex de rebrot de coronavirus a la ciutat en els darrers dies

Imagen noticia
Arrenca la recollida de signatures per reclamar millores urgents de la sanitat a Rubí
7 de octubre de 2020
Imagen noticia
Instal·len reductors de velocitat a l’avinguda de l’Estatut
9 de octubre de 2020

Torna a augmentar l’índex de rebrot de coronavirus a la ciutat en els darrers dies

Imagen noticia

En els darrers dies, l’índex de rebrot del contagi de coronavirus ha experimentat un fort augment a Rubí, seguint la tendència de tota Catalunya.

Després de molts dies de tendència a la baixa a la ciutat, el nombre de positius ha tornat a créixer de forma considerable. Així, entre el 28 de setembre i el 4 d’octubre s’han detectat 101 nous casos de positiu de covid-19. Això, juntament amb l’augment de l’Rt (número de reproducció) han fet elevar l’índex de rebrot fins al 299, per sobre de la mitjana catalana, que és de 243.

A més, Rubí ha registrat una nova defunció per covid-19, el passat 3 d’octubre, i ja són 109 les persones mortes per coronavirus. L’augment del risc de rebrot també s’ha traduït amb una pujada del nombre de persones ingressades a l’hospital, que ara és de 16, una de les quals està a l’UCI.

Des de l’inici de la pandèmia, a Rubí s’han detectat 1.621 casos positius de covid-19.

Més d’una desena de grups tancats
Durant els darrers dies també s’han produït nous tancaments de grups per culpa dels contagis de coronavirus. Segons les dades del Departament d’Educació, hi ha dos grups tancats al Pau Casals, tres al Maria Montessori, un a l’Escola del Bosc, cinc a l’institut La Serreta, cinc al Torrent dels Alous i un a L’Estatut.

A més, segons l’Ajuntament de Rubí, també hi ha un grup tancat a la llar d’infants La Lluna, dos de l’Escola Torre de la Llebre, un a Maristes i un altre al Liceu Politècnic.

En total, segons el Departament d’Educació, s’han detectat 23 positius per coronavirus en els darrers deu dies entre membres de la comunitat educativa i hi ha confinats més de 400 persones.