L’Escola d’Art i Disseny crea unes mascaretes especials per celebrar el Mes de les Diversitats

Imagen noticia
Arrenca la recollida de signatures per reclamar millores urgents de la sanitat a Rubí
7 de octubre de 2020
Imagen noticia
Instal·len reductors de velocitat a l’avinguda de l’Estatut
9 de octubre de 2020

L’Escola d’Art i Disseny crea unes mascaretes especials per celebrar el Mes de les Diversitats

Imagen noticia

Rubí està celebrant durant tot el mes d’octubre el Mes de les Diversitats amb l’objectiu de combatre els estereotips i els prejudicis i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor. La proposta inclou espectacles, tallers, xerrades i exposicions durant tot el mes i també unes mascaretes que ha dissenyat específicament l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa).

L’Ajuntament ha volgut vincular aquesta campanya de la diversitat a la campanya de colors de la ciutat: «Volem que Rubí sigui una ciutat plena de colors i quan dic això el primer que em ve al cap és la diversitat», ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez.

Amb aquest esperit, edRa ha dissenyat una mascareta amb hexàgons característics utilitzant diferents colors. Pel regidor de Ciutadania, Pau Navarro, «Rubí és una ciutat que està formada per tota mena de perfils, que està plena d’aquest color de què parlàvem» i considera que «la col·laboració amb edRa és un altre exemple d’aquesta diversitat, que traslladem al vessant intercultural, que volem potenciar perquè la ciutadania en tingui coneixement».

Navarro també ha volgut destacar el treball transversal que s’ha realitzat per impulsar el Mes de les Diversitats.

Activitats
Entre les diferents propostes programades a l’octubre, destaquen el cinefòrum al voltant de la pel·lícula Inch’Allah, organitzat per Rubí Acull el 15 d’octubre, i la conferència ‘Quiet’, a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, sobre l’experiència de ser pare d’un fill amb paràlisi cerebral, que organitza l’Aula d’Extensió Universitària el 29 d’octubre.

El 14 d’octubre, la ciutadania podrà seguir en línia un taller sobre prejudicis i estereotips que impartirà l’entitat SOS Racisme i el 20 d’octubre el Servei de Mediació ha preparat un taller al voltant de les conseqüències dels prejudicis. D’altra banda, el Servei de Rehabilitació Comunitària del Consorci Sanitari de Terrassa proposa el 8 d’octubre un debat sobre l’audiovisual ‘Tenim molt a dir: en primera persona, obrint camins’, on apareixen persones diagnosticades amb problemes de salut mental.

A banda, edRa ofereix una exposició de diversos projectes artístics de diferents disciplines entre el 13 i el 30 d’octubre a l’aparador de la Biblioteca.

Totes les activitats necessiten inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat.