Torna el festival Teatre sense teatre per apropar les arts escèniques a tots els públics

David Jiménez
David Jiménez suma dues medalles en el 100 i 200 m del Campionat de Catalunya Sub-23
31 de mayo de 2021
cotxe av. ferrer i domingo
Detingut un rubinenc per robatoris a l’interior de vehicles
1 de junio de 2021

Torna el festival Teatre sense teatre per apropar les arts escèniques a tots els públics

‘Entre nous’ servirà per cloure el Teatre sense teatre.

Els jardins de l’Ateneu, el pati de l’escola Pau Casals i La Sala són els tres escenaris escollits per acollir una nova edició del festival Teatre sense teatre, que enguany haurà d’evitar una de les seves característiques principals per culpa de la pandèmia: els espectacles en espais oberts i de pas de la ciutadania.

Tot i això, l’Ajuntament de Rubí i la companyia La Tal han readaptat el festival i han dissenyat una programació que portarà a la ciutat set espectacles escènics gratuïts i la funció itinerant de La Tal entre el 4 i el 6 de juny. “L’any passat vam haver de suspendre el festival per la situació d’emergència sanitària (…) i la veritat és que vam trobar molt a faltar aquests dies de teatre al carrer en què la cultura sembla que ho omple tot”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

La programació està dissenyada per Jordi Magdaleno i arrencarà el 4 de juny a les 17.30 h amb la cercavila Les pompiers, els bombers de La Tal que recorreran el centre de la ciutat els tres dies per donar a conèixer els espectacles programats.

‘Plomes i reclams’ serà el primer espectacle del festival.

El primer muntatge serà el divendres a les 21.30 h als jardins de l’Ateneu, Plomes i reclams, de la companyia Elena Martinell. Es tracta d’una funció teatral que uneix música i humor i que s’inspira en un dels principals personatges de La flauta màgica de Mozart.

El 5 i 6 de juny a les 18 h, La Sala acollirà entre bambolines l’obra Conservando memoria, de la companyia El Patio Teatro. Un espectacle íntim al voltant de la figura de la gent gran, escrit i dirigit per Jilián Sáenz López i Izaskun Fernández. Els tiquets per les dues funcions ja s’han esgotat.

Els jardins de l’Ateneu acolliran el 5 de juny a les 19.15 h l’espectacle de la companyia Zero en Conducta: Trash. Es tracta d’una comèdia tràgica per a un públic familiar protagonitzada per una bosseta de brossa que va somiar ser una estrella.

L’espectacle ‘Conservando memoria’ es representrà dues vegades i les entrades estan esgotades.

El mateix dia, a les 20 h, l’acció es traslladarà al pati de l’escola Pau Casals amb el muntatge Herència, una proposta de clown a càrrec de la companyia La Industrial Teatrera, que pretén convidar el públic a reflexionar sobre el món actual i el futur. En aquest mateix espai, a les 21.45 h es representarà Fly me to the moon, de la companyia Leandre. Es tracta d’un espectacle protagonitzat per una parella de pallassos i un somni poètic: viatjar en tàndem a la Lluna. Les entrades per aquest darrer espectacle estan esgotades.

Per tancar la nit del dissabte, els jardins de l’Ateneu seran l’escenari de la funció Welcome to my head. La companyia Kerol oferirà una col·lecció de gags absurds i habilitats inusuals que intenten reflectir els efectes adversos de viure en els nostres temps.

Per diumenge estan previstos dos espectacles més. Home, de la companyia Cris-is, que es representarà als jardins de l’Ateneu a les 19.15 h, és una història dramàtica explicada en clau de comèdia sobre una parella que viu la seva penosa rutina. I per tancar el festival, a les 20.15 h, la companyia francesa Cirque de Nous representarà al pati del Pau Casals l’espectacle Entre nous, una proposta circense d’acrobàcies sobre una història d’amistat.

Els tiquets d’accés es poden reservar a través del web de La Sala, a les taquilles del teatre municipal els dijous i divendres de 17 h a 20 h o als mateixos espais del festival mitja hora abans de la funció.