Torna la Botiga al Carrer amb més d’una vuitantena de comerços participants

saló còmic
La 2a edició del Saló del Còmic i del Manga tornarà a la rambla del Ferrocarril del 17 al 19 de juny
7 de junio de 2022
torrent oriol cicle aigua
L’Ajuntament i Agbar instal·len unes malles a la galeria del torrent de l’Oriol que han permès retirar 2,5 tones de residus en cinc mesos
7 de junio de 2022

Torna la Botiga al Carrer amb més d’una vuitantena de comerços participants

Marta Cabrera

L’Ajuntament i Rubí Comerç han organitzat una nova edició de la Botiga al Carrer, que arriba després de dos anys d’aturada per culpa de la pandèmia. Està prevista la participació de més d’una vuintantena de comerços, que ompliran la ciutat aquest dissabte des de les 10 h fins a les 20.30 h. 

“Esperem que sigui com un reinici, la Botiga al Carrer sempre ha anat molt bé per donar a conèixer el comerç local i per dinamitzar la ciutat en general”, ha explicat el president de Rubí Comerç, Miquel Ortuño, que ha afegit que hi haurà “activitats, cercaviles, ofertes, promocions i jocs pels infants”. 

Les parades dels establiments s’ubicaran al carrer Francesc Macià i a l’avinguda de Barcelona i també s’instal·larà un escenari a la plaça Doctor Guardiet on es faran diverses activitats de dinamització. 

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha convidat la ciutadania a participar a la Botiga al Carrer, especialment després d’una època tan dura per als botiguers per culpa de la covid: “Ens fa il·lusió aquesta activitat, amb l’entitat comercial hem treballat aquest gran aparador de ciutat comercial i a poc a poc els diferents comerços també recuperen les ganes de sortir i participar”. 

La màxima responsable municipal també ha destacat el paper del comerç de proximitat a la ciutat, que considera fonamental: “Per nosaltres el comerç forma part de les característiques que ha de tenir una ciutat viva i dinàmica. Estem satisfets que una part de l’activitat econòmica de Rubí sigui la comercial, més enllà de la indústria”. 

Fira de Primavera, del Trasto i Trobada d’Il·lustradors

Coincidint amb la Botiga al Carrer, enguany se celebra també la Fira de Primavera, la Fira del Trasto i la Trobada d’Il·lustradors i Il·lustradores, organitzada pel CIRC. En total, seran prop d’una seixantena de parades ubicades a la plaça del Doctor Guardiet i els carrers propers, que compartiran espai amb les activitats de la Botiga al Carrer. A més, l’entitat organtizadora de la Fira de Primavera, l’Associació Sant Galderic, organitzarà una gimcana verda. 

fira primavera

Entre les parades, hi haurà artesans i artistes, a més de les parades d’articles de segona mà i els productes dels il·lustradors. “Les dues activitats són una mostra que el comerç i la cultura es fusionen, quan la gent surti aquest dissabte al carrer volem que es trobin una ciutat viva amb un comerç de proximitat”, ha explicat el regidor de Comerç i de Cultura, Moisés Rodríguez. El regidor també ha dit que properament es presentarà un calendari d’activitats comercials amb activitats a l’aire lliure de forma mensual.

A les activitats de la Botiga al Carrer i la Fira de Primavera, està prevista la col·laboració de Font del Ferro, els Tronats del Tabal, el Bòjum, els Geganters de Rubí, l’Esplai l’Eixam, el Centre de Normalització Lingüística, l’Escola d’Art i Disseny i la Societat de Blues, entre altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES