Torrecarrils, de la Torre de la Llebre, guanya el Concurs de comparses de Carnaval

Imagen noticia
Condis obrirà un supermercat dins del Mercat Municipal
5 de marzo de 2019
Imagen noticia
Arriba a Rubí el FemPop, un festival musical protagonitzat per dones
7 de marzo de 2019

Torrecarrils, de la Torre de la Llebre, guanya el Concurs de comparses de Carnaval

Imagen noticia

La comparsa Torrecarrils, de l’escola Torre de la Llebre, ha estat la guanyadora del Concurs de comparses de Carnaval del 2019. En segon lloc ha quedat la comparsa Un mar de plàstic, quin fàstic, de l’AMPA de l’escola 25 de Setembre, i en tercer lloc, Les Barrufabelles, de la llar d’infants Barrufet. El veredicte es va fer públic ahir a la tarda al Castell amb l’entrega de premis a les tres comparses que han aconseguit major puntuació.

El jurat estava format per Carme Martínez, Àngels Fernández i Antònia Pozuelo, encarregades de llegir el veredicte. Els premis del concurs són de 700 euros per la comparsa guanyadora, 400 per la segona i 200 per a la tercera classificada.

La comparsa Torrecarrils, guanyadora amb 90 punts, estava inspirada en la celebració del centenari de l’arribada del Ferrocarril a Rubí, que es commemora aquest any, un tema que els infants de l’escola Torre de la Llebre han treballat durant el curs. «La comparsa volia representar el Rubí de fa 100 anys amb personatges com ara capellans, infants, pagesos, membres de la burgesia, ferroviaris, etc. i recreacions del comboi Brill», ha explicat Pilar Ribes, de la comparsa guanyadora, que va estar formada per 150 persones entre mestres, infants i pares i mares.

En segon lloc va quedar Un mar de plàstic, quin fàstic, amb 88 punts, protagonitzada per l’AMPA de l’escola 25 de Setembre, que també havia treballat en un projecte del medi ambient i els residus. En aquest cas, la imatge d’una balena morta després d’engolir plàstic va servir d’inspiració per realitzar la comparsa: «Davant de tot hi havia un mar brut, després un grup d’Ocean’s Clean i al darrere el mar net amb els animals vius», ha explicat Pilar Ribes, de la comparsa, formada per unes 160 persones.

La tercera comparsa, Les Barrufabelles, amb infants, mestres i famílies de l’escola bressol Els Barrufets disfressats d’abelles, va aconseguir 82 punts.