Treballadors de Correus denuncien que Rubí compta amb el pitjor servei de Catalunya

Imagen noticia
El Sènior Masculí del CNR atrapa el líder
27 de marzo de 2018
Imagen noticia
L’?’ptims Club Triatló queda quinzè a la Primera Divisió de la lliga de clubs
29 de marzo de 2018

Treballadors de Correus denuncien que Rubí compta amb el pitjor servei de Catalunya

Imagen noticia

«Rubí té el pitjor servei de Correus a Catalunya». Així de contundents es mostren alguns treballadors de l’oficina de Correus a la nostra ciutat, que assenyalen que la reducció de personal sumat a l’increment de la càrrega de treball fa impossible oferir un bon servei a la ciutadania. «Estem sempre desbordats», apunten.

Joan Vara, treballador de Correus Rubí i membre del sindicat CGT, mostra el document ‘Lliga de l’Exceŀlència’, un rànquing intern de Correus, que, a data de gener del 2018, situa la nostra ciutat en l’últim lloc de la classificació pel que fa a la qualitat del servei entre gairebé una quarantena de ciutats catalanes -les que tenen més de 15 seccions de repartiment-. Per a obtenir la puntuació, es valoren diferents indicadors, com ara la qualitat en els terminis de lliurament de paquets o el nombre de reclamacions de serveis atribuïbles al repartiment.

Sergi Laquente, també carter rubinenc, assenyala que els problemes es remunten a l’any 2014, quan l’empresa va reduir la plantilla en un 20%, el que va suposar 8 carters menys per cobrir tot el municipi. «No es pot oblidar que la ciutat ha continuat creixent, que ja hi viuen 75.500 ciutadans, que té una gran extensió en urbanitzacions i que compta amb el segon polígon industrial més gran d’Espanya», afegeix Vara.

A més, en els darrers anys s’ha incrementat la paqueteria i el nombre d’enviaments per compres a través d’internet. «L’acumulació és tan important que no aconseguim aixecar el cap», apunten. Actualment, hi ha 34 zones de repartiment, és a dir, 34 carters i dues furgonetes.

En aquest sentit, des de la CGT denuncien que la càrrega de treball i les reiterades queixes que reben dels usuaris cada jornada han comportat un increment de les baixes per estrès, ansietat i depressió. A banda de denunciar la situació a l’empresa, de la qual asseguren que no han rebut resposta, el sindicat també ha denunciat la situació a Inspecció de Treball.

Davant la manca de resposta a les seves demandes, el sindicat ha contactat amb els diferents grups municipals sol·licitant que presentin una moció al Ple de l’Ajuntament per tal que aquest reclami «que se solucionin les deficiències» i es pugui oferir «un servei postal públic i de qualitat a Rubí». També han anunciat mobilitzacions al carrer i han demanat el suport de la ciutadania, «que són els perjudicats finals». La primera mobilització serà dimecres vinent a les 9.15 hores davant de Correus.

Diari de Rubí ha contactat amb l’empresa per si volia donar la seva versió, però no ha obtingut cap resposta.