L’Oficina Municipal d’Escolarització s’ubicarà a l’OAC, segons l’alcaldessa

Imagen noticia
El Sènior Masculí del CNR atrapa el líder
27 de marzo de 2018
Imagen noticia
L’?’ptims Club Triatló queda quinzè a la Primera Divisió de la lliga de clubs
29 de marzo de 2018

L’Oficina Municipal d’Escolarització s’ubicarà a l’OAC, segons l’alcaldessa

Imagen noticia

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha anunciat que Rubí comptarà aviat amb la reclamada Oficina Municipal d’Escolarització (OME) i que aquesta s’ubicarà al mateix edifici on actualment hi ha l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

Segons Martínez, l’OME permetrà centralitzar tot el procés de matriculació dels infants rubinencs en un únic espai, possibilitant gestionar l’oferta de places escolars dels centres de la ciutat sostinguts amb fons públics, és a dir, els públics i els concertats.

Cal recordar que Rubí va tenir aquest servei durant el curs 2006-2007, cofinançat entre l’administració local i la Generalitat, però l’oficina només va estar oberta un any.

Des d’aquell moment, diverses forces polítiques, com Iniciativa per Catalunya o Esquerra Republicana, han coincidit en la necessitat que la ciutat recuperi aquest servei. De fet, el Ple de l’Ajuntament va aprovar l’any 2016 una moció en aquest sentit.

La màxima responsable municipal ha apuntat que la intenció és que l’Oficina atengui sol·licituds durant tot el curs i no només en època de preinscripcions.

Segons ha explicat Martínez, l’Ajuntament ja té avançats els tràmits per obrir aquest nou servei i només faltaria acabar de formalitzar l’acord amb la Generalitat.
Distribució equilibrada de l’alumnat

L’alcaldessa ha ressaltat que, a banda d’oferir informació sobre l’oferta educativa local i d’acompanyar les famílies en el procés de matriculació, el servei ha de servir perquè «la ciutat tingui una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques, que en permeti la seva integració». En aquest sentit, ha reconegut que aquesta distribució equilibrada és una de les assignatures pendents de la ciutat, ja que hi ha centres que tenen concentracions molt elevades de nouvinguts i de famílies amb pocs recursos. «L’OME ens serà una eina útil per acabar amb la segregació escolar», considera la primera edil.