Treballadors de Correus es mobilitzen per denunciar la manca de personal a Rubí

Imagen noticia
Convocada una manifestació a Rubí per reclamar la pujada de les pensions
3 de abril de 2018
Inscripcions obertes a l’Escola d’Emprenedoria
5 de abril de 2018

Treballadors de Correus es mobilitzen per denunciar la manca de personal a Rubí

Imagen noticia

Treballadors de Correus de Rubí s’han concentrat aquest dimecres al matí davant l’oficina del servei per denunciar públicament la seva situació laboral. Segons Juan Vara, treballador i membre del sindicat CGT, des que l’any 2014 es va retallar la plantilla en 8 treballadors menys i el servei de repartiment «no aixeca el cap».

Els treballadors denuncien que el nombre de carters és insuficient per cobrir de forma eficaç tot el repartiment al municipi i que la situació ha anat empitjorant amb els anys, ja que la població ha crescut, superant els 75.000 habitants. Els treballadors recorden que «Rubí compta amb el segon polígon industrial més gran de l’estat espanyol i amb moltes urbanitzacions, com la de Castellnou, que no s’arriba a cobrir sencera».

A més, destaquen que el volum de treball també s’ha incrementat significativament amb l’augment de les vendes per internet i que en determinades èpoques, com per Cap d’any, l’espai de l’oficina per emmagatzemar paquets per repartir es va quedar petit.

Segons el sindicat, el fet d’anar desbordats per la càrrega de feina comporta que la ciutadania de Rubí «no rebi un servei de Correus, un servei públic de qualitat».

En aquest sentit, apunten que hi ha documents importants com certificats, notificacions dels jutjats o citacions per a proves mèdiques que arriben tard als ciutadans. «Entenem les queixes que diàriament ens fan arribar els usuaris, però nosaltres estem desbordats», apunta Vara, qui afegeix que «per això volem explicar a la ciutadania què està passant».

Tot plegat ha provocat un increment de les baixes per ansietat i estrès, segons denuncia el sindicat, que assenyala que l’empresa no cobreix les baixes de llarga durada tot i que es va comprometre a fer-ho.
A més, lamenten que un rànquing intern de Correus sobre la qualitat del servei situa Rubí com el pitjor servei postal d’entre una quarantena d’oficines.

Des de la CGT, asseguren que l’empresa els diu que no pot contractar més gent i que no atén les seves demandes.

Els treballadors, que han fet arribar les seves reivindicacions als grups municipals, esperen que el Ple es posicioni i els doni suport. «Correus és un servei públic que s’ha de defensar», apunta Juan Vara.
Actualment, l’oficina rubinenca té 34 treballadors i 2 furgonetes.