TRI-A convida la ciutadania a observar divendres a l’Ateneu l’eclipsi total de lluna a través de telescopis

Imagen noticia
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
25 de julio de 2018
Imagen noticia
Un nombrós públic assisteix a la presentació del llibre ‘Mensajes del Montsec’ de Montse Clemente
27 de julio de 2018

TRI-A convida la ciutadania a observar divendres a l’Ateneu l’eclipsi total de lluna a través de telescopis

Imagen noticia

Aquest divendres 27 de juliol es produirà l’eclipsi total de lluna de més llarga durada d’ençà que som al segle XXI. Malgrat que al nostre país, la lluna sortirà ja eclipsada totalment per l’horitzó passades les 21 h, l’Associació d’Amics de l’Astronomia TRI-A Rubí ha organitzat una sessió d’observació amb telescopis, oberta a tothom i gratuïta.

La sessió, que tindrà lloc a l’Ateneu, arrencarà a les 21 hores. Els assistents podran observar l’eclipsi a través dels telescopis de l’entitat des del primer moment que sigui visible la lluna a la ciutat. El punt àlgid de l’eclipsi està previst per a les 22.22 hores (hora oficial) i el final de la totalitat de l’eclipsi serà a les 23.13 h. Tocades les dotze de la nit, s’acabarà la «fase parcial» de l’eclipsi total de lluna, concretament cap a les 00.19 h. Finalment, la lluna sortirà de la penombra a les 01.28 h.

Cal recordar que TRI-A organitza habitualment sessions obertes i gratuïtes d’observació cada divendres a l’Ateneu a partir de les 21.30 hores des de l’any 2014. Aquest divendres, però, l’entitat avança la sessió mitja hora per seguir l’eclipsi total de lluna.