Trobada del consistori amb Correus per intentar millorar el servei postal a les urbanitzacions

Gegants de Rubí
Els Gegants de Rubí participen en la Trobada de Gegants de Sant Vicenç de Castellet, abans de marxar de vacances
11 de julio de 2022
La plataforma Reconvertim el camp de golf demanarà al Ple poder participar en el conveni de gestió del futur espai natural
12 de julio de 2022

Trobada del consistori amb Correus per intentar millorar el servei postal a les urbanitzacions

La reunió s’ha celebrat aquest dilluns. / Cedida Ajuntament de Rubí

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el regidor del servei de Manteniment d’Urbanitzacions, Miguel Ángel Romero, s’han reunit aquest dilluns amb responsables de l’empresa Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, S.A. per tal d’abordar i buscar una solució als problemes que tenen les urbanitzacions en la recepció d’enviaments postals. Aquesta situació és especialment delicada a Sant Muç, on no arriba el servei postal perquè Correus argumenta que es tracta d’un entorn disseminat o especial. Així, el veïnat ha d’anar a recollir les cartes a caselles postals o a apartats postals a Correus, servei que han d’abonar de la seva butxaca.


Durant la trobada, l’alcaldessa ha demanat que Sant Muç sigui considerada com qualsevol altra zona de la ciutat i que, en aquest sentit, s’hi garanteixi el servei postal universal. Aquest servei s’ha de regir pels principis d’equitat ─oferir als usuaris i usuàries que estiguin en condicions similars el mateix tractament i prestacions idèntiques─ i de no discriminació ─prestar el servei sense diferenciació de cap mena entre els usuaris que es trobin en condicions anàlogues─.


Cal recordar que reclamar aquest servei a Correus va ser un acord de Ple aprovat al maig de forma unànime, a partir d’una moció presentada per Veïns per Rubí.


Martínez ha assenyalat que l’equip de govern va crear, a principis d’aquest mandat, un servei dedicat exclusivament al manteniment i millora d’aquests àmbits residencials. “Tornar a reclamar el servei postal universal a les urbanitzacions, i especialment a Sant Muç, se suma a totes les millores que hem dut a terme en aquesta àmplia zona de la ciutat”, ha apuntat l’alcaldessa qui s’ha referit a actuacions com reforç de la senyalització; desbrossaments o millora de l’asfaltatge. “Queda feina per fer, però estem bolcats amb aquest territori”, ha assegurat.