Un banc amb els colors de la bandera transsexual homenatja Alan Montoliu

Imagen noticia
Oncolliga Rubí se suma a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama amb un taller de teixir cors
19 de octubre de 2018
Imagen noticia
Víctor Baladoch guanya el primer premi Screen de La Nuu
23 de octubre de 2018

Un banc amb els colors de la bandera transsexual homenatja Alan Montoliu

Imagen noticia

La plaça de Salvador Allende va acollir dissabte, coincidint amb el que hauria estat el 20è aniversari d’Alan Montoliu i amb el Dia Internacional de Lluita per la Despatologització Transsexual, una jornada a favor de la diversitat i contra l’assetjament escolar.

Alan Montoliu, un transsexual que patia bullying, es va suïcidar a finals del 2015 quan tenia 17 anys. El dissabte, familiars, amics, joves transsexuals, entitats i l’Ajuntament li van voler retre homenatge pintant un banc de la plaça Salvador Allende amb els colors de la bandera transsexual, el blanc, el rosa i el blau. L’activitat s’emmarca dins d’una campanya a tot l’estat espanyol que ha impulsat l’entitat Chrysallis sota el títol ‘Bancs per la diversitat’.

Durant l’acte, es va llegir el Manifest Trans, amb el qual es vol donar visibilitat a aquest col·lectiu i reivindicar la diversitat sexual i de gènere enfront dels prejudicis encara existents. «Ningú ens pot retornar l’Alan, però sí podem ajudar altres joves que estiguin en una situació similar a fer-los entendre que no estan sols, que poden rebre suport i que existeix un món millor, d’accepció i sense assetjaments», va afirmar l’alcaldessa, Ana M. Martínez. La màxima responsable municipal ha refermat el compromís de la ciutat contra l’assetjament i a favor de la diversitat i ha demanat civisme per mantenir el banc.

D’altra banda, l’entitat Chrysallis ha estat qui ha decidit la inscripció d’una placa que es va col·locar al banc: ‘Alan, mai t’oblidarem’. També va participar en l’acte la Plataforma d’Afectats pel Bullying Alanmón, amb una parada informativa.

D’aquesta forma, la plaça Salvador Allende es converteix en un espai de visibilització de la diversitat, ja que per Festa Major es va pintar una part del paviment amb els colors de la bandera LGTBI.